Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: România pierde miliarde de euro de fiecare dată când Comisia Europeană respinge PNRR

Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, critică, din nou, în termeni și mai duri, Planul Național de Redresare și Reziliență care provoacă României deservicii grave de ordin financiar, în loc să atragă fonduri UE.

Afirmațiile lui Ștefan Mușoiu, președinte executiv al PSD Ialomița, sunt confirmate și de publicația Financial Times care atrage atenția asupra incompetenței guvernării de dreapta de la București care nu a putut concepe un PNRR conform exigențelor UE și, concomitent, favorabil dezvoltării țării noastre.

România pierde miliarde și miliarde de euro de fiecare dată când Comisia Europeană ne respinge Planul Național de Redresare și Reziliență! Cele 80 de miliarde de euro anunțate în mod festivist de președintele Iohannis în campania electorală de anul trecut se micșorează, pe zi ce trece, din cauza guvernanților noștri. Întârzierea aprobării PNRR înseamnă mai puțin timp de implementare, adică mai puține proiecte ce vor fi derulate în viitor, deci și mai puțini bani decontați de România.”, explică deputatul PSD ialomițean.

Ștefan Mușoiu subliniază că doar Ungaria și România și-au permis să piardă bani avansând proiecte neconforme. La rândul său, Financial Times titrează că “Fără recuperare verde în Europa de Est, România și Ungaria se îndepărtează de prioritățile de cheltuieli ale UE”.

Financial Times taxează incompetența Cabinetului Cîțu

Potrivit acestei publicații financiare din Marea Britanie, Guvernul României face dovada că nici măcar până astăzi nu a înțeles pentru ce a alocat UE aceste miliarde.

Este incredibil cum guvernanții noștri își permit să dea cu piciorul acestei oportunități uriașe de dezvoltare pe termen mediu. Fiecare român plătește un cost uriaș pentru incompetența și răfuielile interminabile din Coaliția de Guvernare! Pierdem miliarde din cauza unui ministru care a dovedit că nu poate atrage nici măcar un euro fonduri europene (n.r. Cristian Ghinea), din cauza unui vicepremier investigat de fraudă cu bani europeni (n.r. Dan Barna) și a unui premier care nu știe decât să afunde România în împrumuturi.”, a mai adăugat Ștefan Mușoiu.

În opinia președintelui executiv al PSD Ialomița, era suficient ca guvernanții să ia cu ”copy-paste” soluțiile propuse de PSD pentru realizarea unui PNRR viabil și care era cu adevărat destinat dezvoltării țării noastre, și nu dedicat direct clientelei PNL-USR-PLUS-UDMR.

Related posts