Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă în deplasare și face un pas uriaș spre promovarea directă în SuperLigă

Unirea Slobozia s-a impus cu CSC Șelimbăr după ce fost condusă la pauză și s-a distanțat în fruntea clasamentului în Liga 2.

Unirea Slobozia a câștigat în deplasare în ultima etapă din turul play-off-ului pentru promovarea în Liga 1 și a mărit la 11 puncte distanța față de primul loc ocupat de o echipă ce va fi obligată să susțină meci de baraj pentru accederea în primă ligă.

Echipa lui Adrian Mihalcea, obligat să vadă meciul din tribună după ce a fost eliminat la meciul de pe teren propriu cu Gloria Buzău, a început ezitant partida disputată la Cisnădie.

La un corner de pe stânga, gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 8, centrare Panos la bara a doua, reluare cu capul a lui Deac, minge trimisă la colțul scurt, portarul Rusu o atinge însă nu o poate împiedica să intre în poartă.

Cu o apărare improvizată după ce Constantin Toma și Florinel Ibrian s-au accidentat și nu vor mai juca în această ediție de campionat, oaspeții au emoții în două rânduri: în minutul 15 Palmeș trimite cu capul din 7 metri, minge deviată de Andreș și în minutul 25 șut Rotund din interiorul careului mare, minge trimisă puțin peste transversală.

Pe final de repriză Unirea Slobozia dă primele semne pe faza ofensivă. În minutul 39 Purece execută o lovitură liberă de la 25 metri cu un șut ce trimite mingea la firul ierbii, la colțul lung, balon respins în ultima clipă de portar.

Cinci minute mai târziu, Purece este liber la 30 metri, trage în forță și portarul Roșca respinge de sub transversală.

Unirea Slobozia întoarce scorul în două minute

Decisă să recupereze rapid terenul pierdut în prima parte a meciului, Unirea revine de la odihnă în atac și în minutul 49 insistentul Puerece șutează din nou spre poarta gazdelor, de la 22 metri, minge deviată în corner.

Golul egalizator pică în minutul 52, Pacionel trimite inspirat pe culoar până la Christ Afalna care scapă printr-un dribling scurt de fundașul ieșit în întâmpinare și trimite mingea în plasă, pe joc, la colțul lung.

Peste doar două minute, fază prelungită de atac a oaspeților, Andreș trage de la 12 metri direct în atacantul Purece, mingea sare la Cojocari care o șutează spre poartă, Roșca respinge cu greu în față și Florin Purece o trimite cu capul în plasă de la marginea careului mic.

Sibienii acuză șocul celor două goluri primite rapid și, în afara unei dominări sterile în zona nepericuloasă, nu reușesc să-și creeze mari șanse de a egala.

Afalna are în minutul 84 șansa dublei, minge primită pe culoar de la Ekollo dar încercarea de lobare a acesteia nu este reușită și portarul reține.

Ultima șarjă ofensivă pentru CSC Șelimbăr se consumă în minutul 86, șut Alexe, portarul Rusu respinge până la Schieb care trage din 8 metri paralel cu poarta.

Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 1 meciul cu CSC Șelimbăr și, cu 50 de puncte acumulate, se distanțează la 5 puncte în fruntea clasamentului în play-off în Liga 2.

Pentru echipa lui Mihalcea urmează alte două meciuri în deplasare, primul cu CS Mioveni, miercuri, 24 aprilie, de la ora 19.00, și al doilea cu FK Csikszereda, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 11.30.

Related posts