Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CSM OLTENIŢA, VINERI, ORA 17.00: Romeo Soare:„Promovarea în liga a doua trebuie dorită de toată lumea!”

SINCERITATE. Romeo Soare, căpitanul echipei Unirea Slobozia, a transmis public mesajul vestiarului şi crede că o promovare în liga a doua nu se poate realiza fără concurenţă pe posturi şi fără prime de rezultat.

Promovarea este obiectivul cerut de municipalitate şi asumat pentru sezonul viitor la Unirea Slobozia. Dorinţă unanimă ce se poate realiza însă doar prin întărirea lotului actual cu fotbalişti de valoare care să asigure dublarea posturilor şi cu plata unor prime de joc pentru rezultatele obţinute, aşa cum s-a făcut înaintea promovării de acum câţiva ani.

Romeo Soare este de zece ani la Unirea Slobozia şi este căpitanul care dă forţă meci de meci la mijlocul terenului şi siguranţă atunci când sprijină apărarea. Fotbalistul ajuns la 33 de ani îşi doreşte să-şi încheie cariera la Slobozia dar vrea ca acest lucru să se producă în liga a doua şi nu în al treilea eşalon. Chiar dacă lumea este optimistă, optimism alimentat şi de fotbalul consistent jucat de Unirea Slobozia, căpitanul rămâne cu picioarele pe pământ şi spune că mai este mult până departe.

„Toată lumea vorbeşte de promovare, dar promovarea nu depinde numai de noi, sunt mai mulţi factori. Ne mai trebuie patru – cinci jucători buni, să fie concurenţă pe posturi, cred că lipsa acestora a făcut diferenţa în acest an şi de aceea nu am putut să ne batem la promovare. Între noi şi liderul Metaloglobus, ca prim „11”, nu există nicio diferenţă de valoare, pe teren în confruntările directe s-a văzut că avem o echipă mai bună. Diferenţa s-a făcut la lotul în ansamblu, la noi dacă se accidentează doi-trei jucători ori sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe, nu prea ai cu cine să-i înlocuieşti. Avem copii în lot, sunt cruzi şi fără experienţă iar la promovare nu poţi să te baţi fără experienţă.”, spune Soare.

Sinceritate până la capăt

Cel mai experimentat jucător din lotul Unirii consideră că promovarea se poate realiza şi cu o regândire a modului de plată, prin reintroducerea primelor de joc: „Când am promovat în liga a doua se punea altfel problema din punct de vedere financiar. S-a făcut o echipă în trei ani şi promovarea s-a realizat când fotbaliştii primeau prime de joc pentru rezultatele pozitive, la victorie acasă şi la egal şi victorie în deplasare. Noi vrem dar, ca la orice serviciu, mai avem şi zile mai puţin bune, când nu ne iese jocul. Prime de rezultat se dau la toate echipele care-şi doresc să urce mai sus, în afara lor şi fotbalul pare a fi doar un serviciu de tipul timpul trece, leafa merge.”

Dorinţă de promovare împărtăşită şi de antrenorul Ion Ionescu. „Trebuie să adunăm puncte pentru a ne clasa cât mai sus în clasament în acest sezon şi să pregătim cum se cuvine campionatul viitor când atacăm promovarea, un lucru pe care toţi iubitorii fotbalului îl doresc. Am jucat în liga a doua şi am jucat foarte bine şi oamenii s-au bucurat de victorii cu echipe ca Rapid Bucureşti, CS Botoşani ori CSMS Iaşi, formaţii care apoi au jucat în prima ligă. Lumea s-a obişnuit cu liga a doua, fotbalul este mai frumos acolo, jocul este mai aerisit şi mai spectaculos, publicul este mai numeros, liga a doua este cu totul altceva decât liga a treia.”, este opinia tehnicianului. El adăugă că urcarea într-un eşalon superior ar da şanse mai mari de afirmare tinerilor din lot şi dă exemple pe fotbaliştii Adrian Mihalcea, Andrei Prepeliţă ori Adrian Chiţu, jucători plecaţi de la Slobozia în fotbalul mare, sperând ca o parte dintre tinerii de acum să le calce pe urme.

„Promovarea trebuie să o vrem cu toţii, antrenori, jucători, spectatori. Vrem să-l vedem şi pe domnul primar la meciuri la tribuna oficială, să fie puţină presiune şi pe fotbalişti, pe toată lumea. Dacă nu eşti băgat în seamă, la un moment dat nu te simţi important.” (ROMEO SOARE, Unirea Slobozia)

Related posts