Favorite Sport 

Unirea Slobozia își consolidează poziția de lider în Liga 2

Unirea Slobozia este cu trei puncte mai aproape de SuperLigă după ce a câștigat pe teren propriu meciul cu Csikszereda Miercurea Ciuc.

Unirea Slobozia și-a dorit revanșa în fața ciucanilor și avea să o obțină după un meci de luptă, disputat în fața a circa 3.000 spectatori din tribunele Municipalului din Slobozia.

Meciul n-a fost deloc ușor, cu două reprize în care fiecare echipă și-a dominat adversara. Partea secundă a fost însă la discreția gazdelor, care au înscris de trei ori, ultima reușită anulată însă pentru o așa-zisă poziție de ofsaid.

Csikszereda a căutat lovitura decisivă în prima repriză

Oaspeții au început mai deciși meciul de la Slobozia, cu o posesie mai bună în treimea neutră și cu încercări de a da emoții portarului Rusu cu mingi șutate din afara ori din interiorul careului mare.

A făcut-o mai întâi Ceara, minge trimisă pe lângă poartă, și apoi Apro, șut puternic, minge scoasă de sub transversală de Rusu. Unirea ripostează în minutul 17 cu un șut al lui Coadă, imprecis.

Csikszereda este din nou periculoasă cinci minute mai târziu, Makrai pătrunde în careu dar preia greșit și trage din unghi, spre plasa laterală, Rusu intervine și respinge într-un corner ce nu pune apoi în pericol poarta gazdelor.

Tribunele iau foc în minutul 41 când Makrai este lansat în adâncime, se incomodează reciproc cu fundașul Lazăr, și cade la marginea careului, centralul nu fluieră în primă fază dar la comunicarea tușierului dă incorect lovitură liberă, în corul de huiduieli venit din tribune. Execută penibil de slab Ceara și Unirea Slobozia merge liniștită la cabine.

Unirea Slobozia, singura echipă de pe teren în partea secundă

Adrian Mihalcea a avut grijă la odihnă să le transmită jucătorilor săi ce au de făcut pentru a înclina balanța în favoarea lor și aceștia și-au ascultat antrenorul iar jumătatea a doua a meciului le-a aparținut în totalitate.

În minutul 53 tribunele exultă pentru prima dată: presing insistent făcut de Pacionel și Purece la marginea careului mare, Vereș degajează greșit, mingea îl lovește pe Pacionel și sare la Purece care trage cu sete din colțul careului mic (foto), mingea este deviată de Kelemen exact cât să prindă boltă și să sară în poartă peste portar.

Trei minute mai târziu Gyenge scapă mingea în față după un corner executat de Toma dar fundașul Lazăr trimite peste transversală.

Intră Ekollo la Unirea Slobozia și are cea mai mare ocazie a meciului, singur cu portarul trage în acesta, mingea îi revine și un al doilea șut duce mingea spre poarta părăsită de Gyenge dar fundașul Kelemen întinde un picior salvator și trimite în ultimul moment în corner.

Asaltul gazdelor este total și în minutul 77 avantajul de pe tabelă se dublează: Ekollo recuperează la centrul terenului, trimite în adâncime la Afalna care îl execută pe portar cu o minge lobată.

Putea fi 3 – 0 pentru Unirea Slobozia în minutul 84, pasă pe culoar pentru Vlăsceanu, preluare și șut plasat pe lângă portar, dar golul este anulat pentru o semnalizare venită de la tușier.

DĂ CLICK AICI și AICI pentru fotografii de la meci!

Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 0 meciul cu Csikszereda Miercurea Ciuc și își consolidează poziția de lider în Liga 2, cu două victorii în primele două etape din play-off.

Distanța până la primul loc de baraj crește la 11 puncte înaintea unei săptămâni grele în care trupa lui Adrian Mihalcea joacă mai întâi miercuri, de la ora 19.00, la Hunedoara, și apoi duminică, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu Gloria Buzău.

UNIREA Slobozia: Rusu – Ibrian, Lazăr, Pospielov, Toma, Pacionel, Coadă, Dorobanțu, Purece, Vlăsceanu, Afalna. Au mai jucat: Ekollo, Aioanei, Cojocari. Antrenor principal: Adrian Mihalcea.

Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – Nagy, Kelemen, Apro, Gal-Andrezly, Vereș, Csuros, Ceara, Bakoș, Balogh, Makrai. Au mai jucat: Jebari, Jelena, Bloj, Ureche, Szondi. Antrenor principal: Robert Ilyeș.

Related posts