Favorite Social 

Vrei să pleci în concediu în Grecia? Vezi ce te așteaptă la vama bulgaro-greacă!

Ialomițenii care vor să plece cu mașina în concediu în Grecia nu pot trece prin vama Kulata-Promachonas dacă nu au documente care să ateste că nu au Covid-19.

Începând cu miercuri, ora 00.01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR ce trebuie obținut on-line, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu Covid-19.

Testul, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, trebuie efectuat în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene pot face, prin sondaj, testări iar persoanele depistate pozitiv intră automat în carantină pentru 14 zile în hotelurile stabilite în Grecia, unde deja se află mai mulți români infectați cu Covid-19.

Ești bolnav în Bulgaria, stai în carantină în Bulgaria!

Există și varianta testării moleculare pentru infecția cu Covid-19 pe teritoriul Bulgariei, dar, în cazul unui rezultat pozitiv, se vor aplica regulile valabile pentru țara vecină.

Cetățenii români care sunt confirmați cu Covid-19 în urma testării pe teritoriul Bulgariei sunt supuși măsurilor aplicabile pe teritoriul acestui stat, inclusiv plasare în carantină sau auto-izolare.”, îi informează pe turiști Ministerul Afacerilor Externe.

La intrarea în Bulgaria turiștii sunt obligați să completeze o declarație prin care se obligă să respecte măsurile dispuse prin ordinele Ministerului Sănătății, își asumă riscul îmbolnăvirii cu Covid-19 și călătoresc pe propriul risc.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Câți ialomițeni au aflat că sunt infectați cu Covid-19

Related posts