Sport 

ADRIAN MOCIONIU: „Doar o catastrofă va împiedica promovarea HCM Slobozia în Liga Florilor!”

PLANURI. Primarul municipiului Slobozia vede viabil noul proiect HCM Slobozia ce se doreşte a fi desăvârşit după trei sezoane cu o clasare în prima jumătate a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Adrian Mocioniu este un suporter fidel al echipei feminine de handbal. Prezent în dese rânduri la meciuri din deplasare în Liga Naţională, primarului municipiului Slobozia încearcă să extragă ce este bun din retrogradarea în Divizia A şi se gândeşte cu optimism la momentul în care echipa HCM Slobozia va umple viitoarea sală polivalentă într-un meci cu CSM Bucureşti.

Domnule primar, avem vreo emoţie în promova?

În normalitatea lucrurilor doar o catastrofă ne-ar face să nu promovăm. Înainte de campionat echipa a jucat foarte bine în turneele de pregătire cu principalele noastre contracandidate la promovare şi de fiecare dată nu au fost probleme în a ne impune. Rezultatele de până acum ne îndreptăţesc să ne gândim la o promovare en-fanfare, ca să vorbesc în termeni sportivi.

HCM Slobozia pregăteşte un proiect de viitor sau promovăm pentru ca apoi să ne luptăm iar la coada Ligii Naţionale?

Îmi place organizarea din acest moment de la HCM Slobozia, îmi place foarte mult că s-a întinerit echipa, am vorbit atât cu domnul manager Nicolae Goidea cât şi cu domnul antrenor Gheorghe Covaciu, au un proiect iniţiat ce se va dezvolta pe minim trei ani. În primul an obţinem promovarea, în următorul an evitarea retrogradării şi după aceea o clasare în prima jumătate a clasamentului. Sunt convins că dacă avem această organizare putem face lucruri frumoase. Cred că prin această retrogradare tot răul a fost spre bine, trebuia să existe un astfel de moment zero când nu mai trebuia să ne gândim de pe o zi pe alta, de pe un campionat pe altul şi de fiecare dată să fim la baraj. Acum vrem să contruim o echipă puternică.

Aţi văzut echipa în meciul cu Neptun Constanţa. Cum vi s-a părut meciul?

Singurul lucru care mă sperie în acest sezon este că valoarea echipelor din liga a doua nu este foarte ridicată. De aceea i-am recomandat domnului manager ca în fiecare pauză competiţională să avem amicale cu echipe puternice din Liga Naţională pentru ca fetele să simtă exact ce înseamnă handablul adevărat din prima ligă din România, una dintre cele mai bune ligi din lume.

Aveţi informaţii noi cu sala polivalentă?

Lucrurile au intrat într-o normalitate, noi la municipalitate ne-am terminat treaba, am trecut documentaţia prin Consiliul Local. Acum aşteptăm decizia Companiei Naţionale de Investiţii în ceea ce priveşte demararea procedurii de licitaţie şi începerea lucrărilor la viitoarea sală. Proiectul arată foarte bine, dacă vom avea norocul să câştige o firmă de construcţii serioasă sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea la Slobozia o bijuterie de sală polivalentă în care iubitorii de sport vor veni cu plăcere la fiecare competiţie găzduită.

Related posts