Sport 

ANDREEA IVAN, HCM SLOBOZIA: „Strângem din dinţi şi ne gândim doar la promovare!”

OPTIMISM. Andreea Ivan nu concepe să rateze primul loc din serie şi se gândeşte deja la turneele în care se va evolua cu promovarea pe masă. Jucătoarea se teme însă ca nu cumva accidentările să dea din nou planurile peste cap la una dintre cele mai ghinioniste formaţii din ultimii ani.

Andreea Ivan a trecut prin chinurile unei accidentări ce a obligat-o să stea luni bune departe de teren. Venită într-un moment în care era în formă maximă, accidentarea a lăsat urme şi la nivel mental dar tot ce a fost neplăcut a rămas în urmă. Puternicul inter a răbdat cu stoicism în perioada de refacere şi acum este una dintre piesele de bază în echipa care vrea să scape cât mai repede de Divizia A şi să revină în elita handbalului feminin românesc.

Andreea, cum se vede din teren parcursul de până acum în campionat?

Pentru noi este un început bun. Este puţin atipic ţinând cont că eram obişnuite cu un anumit nivel, de la arbitraj la adversare, de fapt cu tot ce ţine de handbal. Este evident că diferenţa între Divizia A şi Liga Naţională este foarte mare, dar nu avem ce face, ca să ajungem din nou să jucăm acolo unde ne este locul trebuie să strângem din dinţi şi să parcurgem şi acest traseu.

Ţi-ai revenit după accidentarea care te-a obligat să stai atâtea luni departe de teren?

Eu mă simt foarte bine, pot spune că mi-am revenit atât fizic cât şi la nivel mental, sunt bine şi la nivel de încredere. Avem o problemă cu accidentările, blestemul acestei echipe de ani de zile. Suprafaţa de joc este foarte dură şi durerile apar după fiecare antrenament. Ar fi păcat să muncim în zadar.

„Pentru noi obiectivul este promovarea, nu ne gândim decât la turneul semifinal şi la cel final, nu concepem să nu promovăm. De aceea suntem aici, fetele care am rămas din Liga Naţională plus noile noastre colege, toate în frunte cu domn profesor.” (ANDREEA IVAN, HCM Slobozia)

Ai vorbit despre adversarele din Divizia A. Cât de greu vă este să vă concentraţi 60 de minute din 60?

Aici este o mare problemă, concentrarea la nivelul acesta este mai dificilă. În Liga Naţională eşti conectat la maxim în orice moment, te ajută adversarul să te concentrezi, nu te lasă să respiri şi nu-ţi dă prea mult timp de gândire, te obligă să acţionezi rapid. În Divizie apar momente de relaxare când vezi că adversarul nu-ţi pune mari probleme şi aici avem de lucru.

Te aşteptai să aveţi deja cinci puncte peste locul 2 după doar patru etape?

Pentru noi obiectivul este promovarea, nu ne gândim decât la turneul semifinal şi la cel final, nu concepem să nu promovăm. De aceea suntem aici, fetele care am rămas din Liga Naţională plus noile noastre colege, toate în frunte cu domn profesor. Nu văd pe cineva din serie care să ne pună probleme în a termina pe primul loc. Am înţeles că Rapid Bucureşti şi-a păstrat lotul de anul trecut şi mai are şi trei jucătoare împrumutate de la CSM Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti se mişcă bine. Ar mai fi echipele din Mioveni şi din Târgu Mureş, din celelalte serii. Cu aceste echipe ne vom bate în turneele decisive pentru promovarea în Liga Naţională.

 

Related posts