Sport 

AGRICOLA BORCEA – UNIREA SLOBOZIA 1 – 4: Joc excelent şi victorie de moral

OFENSIVI. Fotbaliştii lui Enache Costea au jucat totul pe cartea atacului în faţa unei echipe modeste, o umbră palidă a formaţiei din sezonul trecut, şi au câştigat la pas trei puncte importante în lupta pentru promovarea în liga a doua.

Meciul de la Borcea putea începe de la 0 – 1 dacă tânărul Florin Bălan nu trimitea în minutul 2 slab spre poartă pe lângă un portar bătut şi nu-i dădea ocazia lui Cristea să respingă de pe linia porţii. Unirea Slobozia atacă dar primeşte o lovitură neaşteptată când nu trecuse un sfert de oră de joc: minge respinsă de apărare, diagonală precisă până la Spătaru, centrare în faţa porţii şi căpitanul Alecsandru profită de ezitarea tânărului Călinoiu şi îl învinge cu un şut din careul mic.

Unirea reia atacurile dar acelaşi fundaş Cristea mai scoate o dată de pe linia porţii, de data aceasta mingea trimisă cu capul de Suciu. Atacantul Şerban îşi trece şi el numele pe lista ratărilor mari în minutul 24, scăpat singur cu portarul trage slab pe lângă poartă. Gazdele nu reuşesc să lege mai mult de trei pase şi în minutul 30 Nelu Bucă reia periculos cu capul peste transversală o centrare precisă venită de la Contantin Toma.

Urmează un corner în care fundaşul Ghinea este luat în braţe şi trântit în careu sub ochii centralului dar Unirea Slobozia nu primeşte cuvenita lovitură de la 11 metri. Chiar şi aşa inevitabilul se produce în minutul 40 şi oaspeţii egalează: centrare a lui Răduca şi Bucă trimite cu capul imparabil sub transversală.

Meci doar la poarta oaspeţilor

Unirea vrea să-şi rezolve repede meciul şi la mai puţin de două minute de la reluare, Nelu Bucă, înjurat tot meciul din tribune, punctează din interiorul careului mic cu un şut imparabil după o fază în bandă lucrată inteligent de Răduca. Gazdele se înmoaie definitiv şi în minutul 60 Bucă trece pe lângă „triplă”, şut acrobatic puţin peste transversală.

Năstase este trimis pe teren şi are nevoie de două minute pentru a-şi crea o situaţie bună de a marca, dribling eficient, pătrundere în careu şi şut în diagonală scos greu în corner. Execută „Ţâcă” şi Ibrian vine nemarcat pentru a puncta cu capul pentru 3 – 1.

În minutul 75 Bucă ia la ţintă rădăcina barei pentru ca imediat Gabriel Teodorescu să înscrie ultimul gol al meciului de la Borcea: fază prelungită de atac, Toma scoate foarte bine în spate şi rezerva abia trimisă pe teren şutează imparabil de la 14 metri de poarta nefericitului Vreme.

Finalul de meci se dispută doar în preajma careului gazdelor dar Unirea Slobozia se întrece în ratări, fiecare fotbalist vrea să termine cu gol şi mingile trimise spre poartă fie zboară puţin peste, fie sunt respinse de portar ori fundaşi. Unirea se impune în faţa unui adversar modest care în afara golului nu şi-a mai creat vreo situaţie clară de a marca. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!)

AGRICOLA Borcea: Vreme, Moisei, Burcea, Zainea, Alecsandru, Grigore, Nedelcu, Cristea, Cazacu, Spătaru, Stângă. Au mai jucat: Peicu, Ilie, Ungur. Antrenor: Virgil Niţoi.

UNIREA Slobozia: Călinoiu, Ghinea, Toma, Suciu, Ibrian, Chebac, Răduca, Milotin, Bălan, Bucă, Şerban. Au mai jucat: Năstase, Teodorescu, Ene, Topor. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts