Favorite Sport 

ADRIAN MOCIONIU: „Dacă avem şanse la promovare după meciul cu Rapid pregătim buget de liga 2”

CALCULE. Primarul municipiului Slobozia aşteaptă cu optimism meciul cu Rapid Bucureşti, confruntare pe care o vede decisivă în lupta pentru promovarea în eşalonul doi. El promite ajustarea bugetului pe 2019 funcţie de poziţia din clasament la finalul turului.

Adrian Mocioniu, ca întreg oraşul, a intrat în febra meciului toamnei dintre Unirea Slobozia şi Rapid Bucureşti. Locul 1 versus locul 2, practic un meci de care pe care cu trei puncte mai mari ca niciodată pentru fiecare dintre combatante. Este momentul în care Unirea Slobozia poate şi trebuie să demonstreze că are valoarea şi forţa necesare să aspire îndreptăţit la un loc în liga 2.

Domnule primar, care sunt sentimentele ce vă încearcă înaintea meciului cu Rapid Bucureşti?

Este un moment al adevărului în care vom vedea dacă avem pretenţii îndreptăţite de promovare sau dacă suntem doar o formaţie capabilă să se claseze pe locul 3. În condiţiile în care pe criterii sportive echipa este pe primul loc autoritatea publică locală va susţine în continuare activitatea în liga a doua, iar în condiţiile în care vedem că meciurile cheie le pierdem, pentru anul 2019 vom prinde un buget de supravieţuire şi de construire a unei echipe care în doi – trei ani să se lupte cu şanse pentru promovare. Am avut doi an la rând în care am emis pretenţii de promovare dar în meciurile directe cu echipele puternice am pierdut.

„Meciul cu Rapid Bucureşti este un moment al adevărului în care vom vedea dacă avem pretenţii îndreptăţite de promovare sau dacă suntem doar o formaţie capabilă să se claseze pe locul 3.” (ADRIAN MOCIONIU, primar Slobozia)

Cum ar trebui să fie echipa în clasament la sfârşitul turului ca să o susţineţi pentru promovare?

Echipa trebuie să aibă şanse reale de promovare iar aceste şanse reale să fie demonstrate şi prin joc, cu victorii în meciurile directe, şi cu numărul de puncte. Trebuie să facem o evaluare realistă la finalul turului cu preşedintele echipei, antrenor şi căpitan. Este foarte clar că în funcţie de meciul cu Rapid trebuie să adoptăm noua strategie pentru 2019. În condiţiile în care scoatem un rezultat bun înseamnă că noi contăm foarte mult în lupta pentru promovare, cred că şi un egal este un rezultat care ne menţine acolo, atunci trebuie să întărim echipa în lupta din retur. Contează foarte mult nu atât rezultatul cât modul în care vom juca, să ne aducem aminte că anul trecut am luat bătaie pe teren propriu cu 5 – 0 de la Farul Constanţa.

Ce înseamnă evaluare realistă în opinia dumneavoastră?

Sunt anumiţi jucători care au o anumită vârstă şi pe care nu ştiu cum ne vom mai baza pe ei în viitor tot în liga trei. Este posibil să adoptăm o strategie similară ca la echipa de handbal, facem puţin un pas înapoi şi de acolo începem să construim o echipă pentru următorii ani.

Se termină turul cu şanse reale la promovare. Ce înseamnă buget în 2019 pentru liga 2 şi care ar fi plusul de buget faţă de cel din 2018?

Deocamdată nu am făcut calculele respective. În mod normal, dacă echipa este competitivă, cheltuielile nu vor creşte în mod spectaculos. Vom avea aceeaşi strategie, noi să sprijinim echipa cu fonduri de la bugetul local iar criteriul sportiv să fie prioritar.

Related posts