Sport 

AMICAL CU PERIPEŢII: Viitorul Domneşti şi Unirea Slobozia au remizat într-un meci părăsit de arbitri cu o jumătate de oră înainte de final!

FOTBAL. Viitorul Domneşti şi Unirea Slobozia, două dintre echipele pozitive din seria 2 a ligii a treia, au oferit un meci spectaculos, cu multe faze de poartă, partidă de verificare în care cei doi tehnicieni au rulat loturile avute la dispoziţie.

Unirea Slobozia a mers sâmbătă la Domneşti pentru un meci amical cu formaţia care o depăşea pe teren propriu în ultima etapă a ultimului sezon oficial. Antrenorul principal Costea Enache şi secundul Adrian Cristea au împărţit lotul în două echipe echilibrat valorice, cu un melanj între experienţa unor fotbalişti consacraţi şi tinereţea şi ambiţia tinerilor promovaţi de la echipa secundă. Cu Dumitrescu în poartă şi cu jucătorii de câmp Drăguţ, Drezaliu, Soare, Marin, Teodorescu, Adăscăliţei, Gherasim, Năstase, Khalil şi Răduca Unirea a început în forţă şi a avut prima şansă de gol încă din minutul 4: acţiune frontală a lui Răduca, scăriţă peste portar şi mingea este scoasă din plasă doar de semnalizarea de ofsaid venită de la tuşă.

Două minute mai târziu Răduca este găsit liber de diagonala lui Gherasim dar alege în locul unui şut sănătos la poartă o pasă în spate pentru reluarea pe lângă a lui Năstase. Răduca este în mare poftă de joc şi în minutul 10 trece prin dribling de doi adversari şi îl pune în postură de singur cu portarul pe Khalil dar şutul acestuia este prea slab pentru a-l păcăli pe Vâlceanu.

Unirea Slobozia controlează autoritar jocul cu pase din prima, de e bancă jucătorii fiind muştruluiţi de fiecare dată când aleg să atingă balonul de mai mult de trei ori. Ritmul impus şi linia de mijloc adânc înfiptă în coasta adversarului avea să aducă golul lui Marc Khalil din minutul 22, finalizare sigură din interiorul careului. În loc să impulsioneze jocul golul marcat are efect contrar şi Unirea ridică piciorul de pe acceleraţie, lucru de care profită imediat gazdele. Cu un excelent Dumitrescu lansat în adâncime peste linia de fundaşi, Viitorul egalează în minutul 29 după ce acesta centrează perfect pentru reluarea plasată a lui Bărbulescu, scăpat din marcaj de căpitanul Romeo Soare.

Ambiţiile sunt mari indiferent chiar dacă meciul are statut de amical şi vulcanicul antrenor al gazdelor Virgil Andronache este trimis în tribune de centralul Laurenţiu Ciuchiţă încă din minutul 32 după ce a reclamat virulent că unul dintre tuşieri nu a ridicat fanionul la un atac al Unirii. Un central extrem de riguros care acordă imediat foarte uşor un cartonaş galben unui jucător al Viitorului, moment în care antrenorul Andronache ia din nou foc din înaltul tribunei.

Pe teren Unirea este incapabilă să reacţioneze şi ultimul sfert de ceas al primei reprize aparţine în totalitate Viitorului şi graţie indeciziei în respingerea baloanelor. Dintr-o astfel de greşeală în lanţ avea să se nască şi golul doi al gazdelor în minutul 40, şutul lui Novac din afara careului este scos cu piciorul de Dumitrescu însă Cîrjan vine din spate şi plasează mingea lângă bară. Putea fi 2 la 2 la pauză dar portarul Vâlceanu scoate cu un reflex extraordinar şutul din careu al lui Teodorescu în prelungirile primei reprize.

Centralul Laurenţiu Ciuchiţă s-a supărat ca văcarul pe sat

Repriza secundă a început cu modificări în echipa Unirii Slobozia, pe teren fiind trimişi Bucă, Toma, Săvescu, Topor şi Apostol, modificări ce s-au dovedit inspirate. Unirea pune stăpânire din nou pe mijlocul terenului şi Viitorul Domneşti este sufocată în propriul careu. Bucă are şansa egalării în minutul 48 dar după ce ia faţa unui fundaş şi rămâne singur cu portarul şutează în forţă la o palmă de bara laterală. Peste cinci minute Răduca driblează inspirat şi îl serveşte în careu pe „Ţâcă” Toma dar şutul acestuia trece pe lângă.

Viitorul Domneşti reacţionează prin Bărbulescu dar printr-un reflex uimitor Dumitrescu îi refuză acestuia „dubla”.
Apare un al doilea galben şi implicit eliminare în tabăra gazdelor pentru ca în minutul 60 centralul să arate direct cartonaşul roşu unui fotbalist de la Viitorul Domneşti pentru un fault fără minge. Cu doi jucători în minus fundaşul Iordănescu pune şi el umărul la prăbuşirea Viitorului cu un autogol ciudat, reluare din zece metri direct în plasă în condiţiile în care nu era presat de vreun adversar.

Este momentul în care antrenorul Virgil Andronache ia foc, se descalţă şi aruncă din tribune cu pantoful sport. Atât i-a trebuit lui Laurenţiu Ciuchiţă care-şi cheamă colegii de la tuşe şi pleacă la cabine, aceştia se schimbă în doi timpi şi trei mişcări şi părăsesc stadionul! Rămaşi fără „fluieraşi”, jucătorii ambelor echipe îl acceptă la centru pe antrenorul secund Adrian Cristea, iar la cele două tuşe apar fostul portar Chiţoiu (acum cooptat în staff-ul echipei) pe atacul Unirii şi un jucător de la gazde pe atacul Viitorului! „Centralul” Cristea reuşeşte să anuleze un gol Unirii în minutul 70 pe motiv de ofsaid la semnalizarea „tuşierului” Chiţoiu care-l surprinde în poziţie afară din joc pe atacantul Bucă. De comun acord pe teren mai apare un fotbalist în tricoul Viitorului Domneşti dar presiunea teritorială generează doar o mare ocazie trecută în cont de tânărul Comşa, trimis pe final pe teren, şut în forţă din opt metri scos cu piciorul de portar.(Vezi fotografii de la meci pe pagina de facebook infoialomita.ro!)

Related posts