Eveniment Favorite Social 

ANUNȚ MINISTERIAL: Școlile rămân închise până după Paște

Monica Anisie, ministrul învățământului, a anunțat că toate școlile vor fi închise pe perioada instituirii stării de urgență.

Școlile rămân închise cel mai probabil până după Sărbătorile Pascale, adică 22 aprilie, este informația oferită de ministrul educației și cercetării.

Monica Anisie a precizat pentru hotnews.ro că în perioada în care în România este stare de urgență toate unitățile școlare rămân închise.

Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile vor fi închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise.”, a precizat Monica Anisie.

În acest moment unitățile de învățământ sunt închise în această săptămână din cauza epidemiei de coronavirus.

Decizia a fost luată săptămâna trecută și de miercuri, 11 martie, preșcolarii, elevii de gimnaziu și liceenii au rămas acasă.

O decizie privind prelungirea închiderii unităților de învățământ este așteptată astăzi prin decretul prezidențial ce va stabili măsurile specifice stării de urgență instituită de președintele Klaus Iohannis.

Conform calendarului inițial, elevii urmau să intre în vacanța de primăvară începând de sâmbătă, 4 aprilie, până marți, 21 aprilie.

Este de așteptat că întreg anul școlar să fie bulversat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus din România.

Related posts