Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: 25 de persoane aflate în carantină așteaptă cu înfrigurare rezultatele testelor

25 de persoane aflate în centrul de carantină al județului nu știu dacă vor avea parte de rezultate negative la testul de coronavirus ori vor fi declarate infectate cu teribilul virus.

Două treimi dintre cei aflați în carantină testați pentru coronavirus încă nu au primit rezultatele de la Institutul Matei Balș.

Printre ele se găsește și colega de cameră a femeii de 28 ani depistată pozitiv la testul de coronavirus, primul caz din Ialomița.

Persoanele aflate în carantină și care au ajuns în Ialomița din zone roșii ale unor țări din Europa au fost testate la intrarea în centru.

Pentru primul lot de 7 persoane intrate în carantină rezultatele au fost eminamente negative.

Ele au de așteptat până la împlinirea celor 14 zile pentru a fi retestate și lăsate să plece în cazul unor noi rezultate negative.

Alte 23 de persoane intrate în carantină au constituit un grup din care a făcut parte și femeia infectată cu coronavirus.

Toate au fost testate în același timp dar rezultatul n-a venit decât pentru femeia bolnavă și care de ieri seară este la Institutul Matei Balș din capitală.

Suntem în așteptarea rezultatelor testelor. Până acum (n.red. Luni, 16 martie, ora 19.00) acestea nu au venit. Ne dorim ca toate să fie negative, mai ales că printre persoanele testate sunt și trei aflate în grupul femeii bolnave., ne-a precizat Tonița Manea, prefect de Ialomița.

Ca pe ghimpi stă femeia ce s-a aflat timp de două zile în aceeași cameră cu femeia de 28 ani din Bordușani depistată pozitiv la coronavirus.

Alte trei persoane intrate în carantină duminică și luni au fost testate iar rezultatele urmează a fi comunicate Direcției de Sănătate Publică în zilele următoare.

Oficial, în județul Ialomița sunt în carantină în acest moment (n.red. Luni, 16 martie, ora 19.00) 32 de persoane, iar în izolare la domiciliu 100 persoane.

Din nefericire Ialomița are un bolnav cu coronavirus din numărul total de 168 de cazuri înregistrate la nivel național.

Related posts