Administrație Favorite 

ARE ŞI IALOMIŢA UN BRÂNCUŞI:
Masa tăcerii a lui Victor Moraru!

ATITUDINE. Consilierii judeţeni PSD şi ALDE, reduşi la o masă tăcută de ridicători de mâini în semn de aprobare, au reuşit „performanţa” de a nu avea măcar un singur cuvânt de spus în şedinţa lunii februarie deşi pe ordinea de zi au fost 25 de proiecte ce vizează interesele administrative şi financiare ale cetăţenilor care i-au votat!

În Consiliul Judeţean nu se gândeşte, nu se vorbeşte ci doar se aprobă! Este modul în care se desfăşoară şedinţele forului judeţean, atunci când vine vorba de aportul a două treimi dintre aleşii judeţeni pe care fiecare ialomiţean îi plăteşte generos lună de lună, ba le mai achită şi carburantul folosit ca să ajungă la şedinţe! Ajuns mare preşedinte peste judeţeană, fostul primar rural şi apoi orăşean Victor Moraru a instituit legea tăcerii în Consiliul Judeţean Ialomiţa. Prinşi pe o listă atent aleasă de consilieri care să nu-i iasă din cuvânt şi ale căror slujbe depind în cea mai mare parte de tainul dat la partid, cei 21 de aleşi PSD şi ALDE ce formează majoritatea în Consiliul ce legiferează pe plan judeţean sunt strânşi la sediul judeţean al Partidului Social Democrat cu două ore înaintea fiecărei şedinţe. Aici El Lidero Victor le predă lecţia muţeniei şi a votului necondiţionat, lecţie la care le dă apoi lucrare de control în plenul şedinţei. Şi să dea naiba ca vreunul să vorbească neîntrebat ori, lucru infinit mai grav, să aibă cumva vreo propunere pe marginea proiectelor zămislite de marele conducător (ale cărui proiecte nu pot fi decât perfecte!) căci îl paşte o retragere a sprijinului politic sinonimă cu excluderea din partid şi din Consiliul Judeţean! Şi cum oamenii au de recuperat măcar banii pe care i-au dat la partid (unul i-a dat şi lui Moraru, pe persoană fizică, jumătate de miliard de lei vechi!), aleg să tacă „inteligent” şi să se complacă în mimarea actului de administrare a judeţului.

Consiliul Judeţean al tăcerii

Şedinţa lunii februarie vorbeşte de la sine despre „aportul” consilierilor judeţeni PSD şi ALDE. În lipsa colegilor de la PNL care au ales să părăsească sala ca mişcare de solidaritate cu reacţia presei locale obligate să stea pitită după stâlpii sălii de şedinţe ca nu cumva să-l „lezeze” vizual pe El Grande, liberali care de fiecare dată intervin când preşedintele Victor Moraru o ia prea rău pe arătură, şedinţa a fost de fapt un monolog plictisitor abordat de cei 21 de consilieri judeţeni în poziţia „ghiocelul” atât de iubită de Victor Moraru: cu capele plecate şi atenţi ca nu cumva propria respiraţie să-l deranjeze pe şeful! Procesul-verbal de şedinţă va intra cu siguranţă în istoria Consiliului Judeţean drept primul în care niciunul dintre consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă nu a rostit măcar un cuvânt, da, aţi citit bine, un cuvânt pe marginea proiectelor de hotărâre. De vorbit a vorbit unul dintre ei doar când a dat citire rezultatului unui vot dat de comisia de validare. Atât şi nimic în plus! În schimb, cu toţii, fără excepţie, nici nu aşteptau bine să termine de întrebat şeful Moraru cine este „pentru” aprobarea proiectelor sale că mâinile fluturau entuziast! Inutil să adăugăm că pentru această „prestaţie” fiecare a umflat o indemnizaţie lunară de câteva sute de lei! Şi încă ceva: printre consilieri sunt oameni cu mai multă carte decât preşedintele, profesori, ingineri, patroni de firme de succes, oameni care atât de speriaţi sunt încât nici măcar o laudă nu mai îndrăznesc să rostească pentru ca nu cumva Victor Moraru să se uite urât la ei şi să-i pună pe lista neagră.

Related posts