Sport 

BARAJ LIGA NAȚIONALĂ HANDBAL FEMININ: CSM Unirea Slobozia se luptă cu Dinamo Bucureşti pentru un loc în Liga Naţională

GHINION. Sorţii nu au fost prietenoşi cu handbalistele şi le-au scos în cale cel mai greu adversar dintre toate formaţiile din eşalonul doi ce aspiră la un loc în Liga Naţională pentru sezonul 2017 – 2018.

De ce îţi este frică nu scapi, spune un proverb românesc. Aşa a păţit şi echipa feminină de handbal CSM Unirea Slobozia la tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei celor două grupe ale căror câştigătoare îşi vor obţine automat un loc în Liga Naţională de handbal. Dinamo Bucureşti, echipa care a dominat alături de Rapid Bucureşti seria Est din Divizia A, este formaţia trimisă în seria 1 alături de CSM Reşiţa sau Mureşul Tg. Mureş, locul 3 din seria Vest, pentru a se înfrunta cu CSM Unirea Slobozia. Dinamo şi-a făcut în vara anului trecut echipă de handbal feminin şi a alcătuit o trupă redutabilă doar cu scopul unei promovări rapide în Liga Naţională, obiectiv asumat public de conducerea secţiei. Proiectul a demarat cu achiziţia unor jucătoare cu experienţă dintre care le remarcăm pe Ramona Farcău, Alina Horjea, Camelia Carabulea (foto) şi Alina Grigoraş, ultimele două foste jucătoare la CSM Unirea Slobozia. Lor li se mai adaugă şi handbaliste redutabile din afara ţării dar şi o pleiadă de tinere care vor să urce cât mai repede în elita handbalului feminin românesc.

Câştigătoarea grupei ia un loc în Liga Naţională

„Suntem la baraj şi există şansa de a ne întâlni cu Dinamo Bucureşti, echipă care a investit exemplar de mult şi care a reuşit şi nişte transferuri de excepţie. O echipă care, cu ghilimelele de rigoare, se pare că nu-şi va permite să rateze barajul vizavi de investiţiile pe care le-a făcut şi îşi va lua toate măsurile de cuviinţă. Inclusiv vechea poveste cu antrenor care-i antrenor federal, o duplicitate clară de interese, nişte transferuri care s-au făcut cum s-au făcut, şi tot aşa…”, anticipa antrenorul Dumitru Muşi înaintea tragerii la sorţi ce a avut loc astăzi la sediul Federaţiei Române de Handbal. În urma extragerii din urne CSM Unirea Slobozia va face parte din prima serie de trei echipe, alături de Dinamo Bucureşti şi, cel mai probabil, CSM Reşiţa. Spunem cel mai probabil pentru că în seria Vest mai este o etapă de jucat, CSM Reşiţa şi Mureşul Tg. Mureş se găsesc la egalitate de puncte însă echipa reşiţeană mai are o restanţă de disputat şi, în plus, rezultate mai multe la meciurile directe cu mureşenii. Meciurile vor avea loc în localitatea covăsneană Sf. Gheorghe după următorul program: Dinamo Bucureşti – CSM Reşiţa sau Mureşul Tg. Mureş pe 24 mai, CSM Unirea Slobozia – Dinamo Bucureşti pe 25 mai şi CSM Unirea Slobozia – CSM Reşiţa sau Mureşul Tg. Mureş pe 26 mai. Se va face un clasament în urma celor trei meciuri şi echipa clasată pe prima poziţie va primi dreptul de a activa în Liga Naţională în ediţia 2017 – 2018. În cealaltă serie se vor întâlni formaţiile Danubius Galaţi (venită din Liga Naţională), Minaur Baia Mare (locul 2 din seria Vest) şi HC Buzău (locul 3 din seria Est).

CSM Unirea Slobozia se află la a treia participare la barajul de supravieţuire în Liga Naţională după ce la participările precedente nu a avut probleme în a se impune în seriile în care a fost repartizată. La barajul din 2015 CSM Unirea Slobozia a depăşit Ştiinţa Bucureşti cu 24 -21 şi CSM Slatina cu 37 – 30, iar anul trecut formaţia pregătită la vremea aceea de Victorina Bora a depăşit formaţiile Cetate Deva cu 30 – 23 şi Ştiinţa Bucureşti cu 27 – 18.

Related posts