Administrație 

LIBER LA ACHIZIŢIA FOSTULUI SEDIU BCR: Mărimea contează la Victor Moraru şi aceasta trebuie să fie mai mare de 4.000 metri pătraţi!

VALOARE. Consiliul Judeţean Ialomiţa a dat publicităţii anunţul de cumpărare cu dedicaţie a fostului sediu BCR iar ialomiţenii contribuie cu peste 100 de miliarde lei vechi la achiziţionarea fostului sediu BCR pentru ca noul preşedinte Victor Moraru să se mute într-un birou mai mare decât cel pe care-l ocupă acum pe o perioadă determinată ce nu poate depăşi vara anului 2020.

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a mai făcut un pas în achiziţionarea fostului sediu BCR pentru a muta acolo instituţia pe care o conduce. Vineri a fost publicat pe site-ul CJ Ialomiţa anunţul prin care proprietarii de imobile pot notifica până la începutul lunii iunie intenţia de a vinde un sediu.

De fapt în ecuaţie nu există decât un singur proprietar care se poate încadra în condiţiile impuse de Moraru, anunţul public fiind întocmit în aşa fel încât să poată fi respectat doar de cel care deţine clădirea mai sus-amintită.

Anunţ de achiziţie cu dedicaţie

Cumpărarea sediului BCR a fost lansată în spaţiul public de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean încă din toamna anului trecut. El a spus atunci că a pus ochii pe fostul sediu BCR şi a arătat că în cazul dumnealui mărimea este cea care contează.

O clădire cu peste 4.000 metri pătraţi pentru el şi pentru cei 90 de subalterni este condiţia principală din anunţul de achiziţie, însoţită de cea secundară de minim 5.000 metri pătraţi suprafaţă desfăşurată. Alte condiţii sunt amplasarea la mai puţin de 1 kilometru de centrul municipiului Slobozia, să existe posibilitatea parcării a zece – cincisprezece autoturisme, clădirea să fie construită după 1990 şi să fie racordată la utilităţile publice.

„Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, rezultat în urma procesului de negociere directă de comisia de evaluare cu ofertanţii care au depus oferte admisibile iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie 2017, ora 16.00.”, se precizează în anunţul public lansat de Consiliul Judeţean Ialomiţa.

Deja preţul aruncat în piaţă de acelaşi Victor Moraru se situează în jurul a 1,8 milioane de euro, cu circa 20% mai mult faţă de cele 1,5 milioane de euro pe care surse din piaţa imobiliară susţin că le solicita proprietarul clădirii în urmă cu un an  unei firme din domeniul agricol ce se arătase interesată să preia imobilul impunător.

În bugetul judeţean aprobat pe anul 2017 sunt alocate fonduri de 78 de miliarde lei vechi pentru achiziţia propriu zisă, preşedintele Moraru anunţând că va mai scoate din vistierie cel puţin echivalentul a 100 de euro pentru fiecare metru pătrat de construcţie pentru lucrări de amenajări interioare, ceea ce duce nota de plată la peste 100 miliarde lei vechi.

Fostul sediu BCR este pohta ce-a pohtit!

Dacă punem un compas imaginar cu deschiderea de 1 kilometru şi trasăm un cerc cu vârful în centrull Sloboziei este evident că singura clădire ce se poate încadra în condiţiile impuse este fostul sediul BCR.

Victor Moraru nici măcar nu s-a mai obosit să mimeze respectarea legislaţiei şi s-a ante-pronunţat încă de acum două săptămâni cu privire la achiziţia fostului sediul BCR. El a justificat retragerea proiectului de achiziţie de pe ordinea de zi a şedinţei lunii februarie întrucât nu avea un răspuns din partea BCR!

„Ce nu se înţelege este că această achiziţie nu ştim dacă o vom putea face noi, noi intenţionăm… Am retras-o de pe ordinea de zi pentru că aveam nevoie de informaţii suplimentare, înţeleg că acum le-a trimis BCR-ul! Noi ne-am interesat de cheltuielile care vor fi acolo… ştim cât costă întreţinerea acelui spaţiu şi încălzirea pe timp de iarnă, o să vă dăm informaţiile… Mă interesează să cumpărăm un sediu care să corespundă cerinţelor pe care le avem.”, a recunoscut Victor Moraru.

Deja proprietarul construcţiei este sigur că tranzacţia va fi finalizată şi încă de vineri seara a trimis la Slobozia un camion de marfă pentru a încărca diverse bunuri din sediu. În acest ritm, cel mai probabil la începutul lunii iulie, la exact un an de la câştigarea mandatului de consilier judeţean, preşedintele Victor Moraru se va muta cu tot cu logistică şi consilieri personali în clădirea de pe b-dul Chimiei.

Related posts