Eveniment Favorite 

Carantină zonală prelungită la Axintele, carantină de noapte la Grivița și Ciochina

Carantină zonală prelungită pentru 7 zile la Axintele, cu începere din data de 13 octombrie, ora 8.00, au decis marți autoritățile județene.

Carantină zonală la Axintele pentru încă 7 zile și carantină de noapte la Grivița și Ciochina sunt ultimele decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în lupta cu pandemia de Covid-19.

Carantină zonală pentru încă 7 zile la Axintele

Comuna Axintele rămâne în carantină zonală pentru încă o săptămână după ce în data de 28 septembrie autoritățile județene decideau că localitatea trebuie să stea în carantină zonală pentru 14 zile.

Măsura prelungirii carantinei se aplică începând de miercuri, 13 octombrie, ora 8.00, și poate fi înlăturată doar dacă incidența infectărilor cu Covid-19 scade semnificativ în următoarele 7 zile.

Dacă la data intrării în carantină în comuna Axintele rata de infectare cu Covid-19 la 14 zile era de 6,82 cazuri la o mie de locuitori, după 14 zile de carantină zonală în localitate se înregistrează aproape 20 de cazuri identificate, atenție, exact în cele două săptămâni în care, teoretic, localitatea a fost izolată.

Potrivit datelor oficiale, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a prelungirii carantinei zonale, în Axintele sunt 44 de persoane infectate cu Covid-19 la o populație de 2.204 persoane.

Carantină de noapte la Grivița și Ciochina

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis marți și instituirea măsurii de carantină pe timp de noapte în localitățile Grivița și Ciochina.

Marți la prânz, datele oficiale arătau că în Grivița s-a ajuns la 6,66 cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 14 zile. Mai exact, erau identificate 21 de persoane cu noul coronavirus la un total de 3.152 locuitori.

În comuna Ciochina situația este la fel de gravă, cu o rată de incidență de 6,48, dată de un număr de 19 persoane depistate pozitiv cu Covid-19, la o populație de 2.933 locuitori.

Pentru cele două localități se instituie măsuri restrictive începând cu data de marți, 12 octombrie, ora 20.00.

Măsurile complete luate de autoritățile județene pot fi consultate printr-un click pe numele localității: AXINTELE, GRIVIȚA, CIOCHINA.

Related posts