Educație Eveniment Favorite 

Unitățile școlare se închid pe bandă rulantă în Ialomița

Unitățile școlare se închid și trec la sistemul de învățământ online din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu Covid-19.

Unitățile școlare se închid pe bandă rulantă în Ialomița. O listă impresionantă de școli și grădinițe ce își suspendă cursurile cu elevi și copii în sălile de curs a fost aprobată marți de autoritățile județene.

O parte dintre unitățile școlare se închid ca urmare a deciziei Inspectoratului Școlar Județean Ialomița iar altele după ce consiliile de administrație, de comun acord cu dascălii, au considerat că prezența elevilor în școli crește riscul de infectare.

Cel mai mare liceu din Ialomița își trimite elevii acasă

Începând de marți, 12 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, toți elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” Slobozia sunt obligați să rămână departe de unitatea de învățământ.

În cel mai fericit scenariu, aceștia s-ar putea întoarce în sălile de curs abia pe data de 26 octombrie dar numai dacă numărul de infectări cu Covid-19 la nivelul municipiului reședință de județ se va reduce semnificativ.

Slabe speranțe, însă, având în vedere că marți, la prânz, datele oficiale pentru Slobozia erau de un roșu intens: 576 persoane infectate cu Covid-19 în ultimele 14 zile, respectiv o rată de incidență de 11,25 la mie, în creștere evidentă de la zi la zi.

Tot pentru perioada 12.10 – 25.10 se suspendă cursurile în sălile Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Slobozia.

Acasă rămân pentru următoarele 14 zile și elevii care frecventează Școala Gimnazială Perieți, grupa mixtă.

Două grădinițe din Slobozia sunt închise total pentru 14 zile

Prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată” Slobozia și Grădinița cu program prelungit „Voinicelul” Slobozia se închid în perioada 11.10 – 24.10.

Pentru aceeași perioadă elevii clasei pregătitoare de la Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia vor fi obligați să studieze doar în sistem online.

Alte clase din unități de învățământ din localități ale județului Ialomița trec în sistem online pentru următoarele două săptămâni.

Lista completă a unităților școlare închise total sau parțial prin decizia adoptată marți poate fi consultată AICI!

Related posts