Cultură Eveniment Favorite 

„Care dintre noi?” – un film despre cancer ca oportunitate

Care dintre noi?”, o poveste cu Maia Morgenstern despre cancer dar și despre bucuria de a trăi, despre iubire, iertare și asumare.

Care dintre noi?”, un film semnat de Chirs Simion – Mercurian, are o distribuție specială: Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc.

În film apar și Delia Grigoroiu – pacientă, Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru – medic rezident. Distribuția este completată de copilul Alexandra Mercurian.

Cancerul nu este o boală. Este un dar, dacă știi să îl abordezi așa. În 2017 am fost diagnosticată cu cancer de sân, iar povestea asta e inspirată din ceea ce am trăit în perioada tratamentului oncologic. Filmul “Care dintre noi” este modul meu de a le împărtăși celor care se confruntă cu cancerul că există lumină în spatele bolii., spune Chris Simion – Mercurian.

Într-un salon de chimioterapie, unde o zi se trăiește cât o viață, unde se desenează uși când nu există niciuna și unde oamenii văd raze de soare chiar dacă nu există ferestre, cinci personaje cu experiențe diferite de viață reușesc în final să vadă situația în care sunt ca pe o oportunitate.

Fiecare are în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze și să abordeze cu umor. Există situații mult mai dramatice decât această boală. E vorba de perspectivă, de atitudine. Mie nu-mi poate lua nimeni bucuria și iubirea de viață. Nici măcar cancerul. Viața e pe zile și e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Iar când crezi că nu mai poți, ți se pare. Poți mult mai mult., este mesajul scriitoarei și regizoarei Chris Simion – Mercurian.

Care dintre noi?” este primul film realizat de Chris Simion – Mercurian și, de altfel, proiectul își dorește să aibă și un impact social.

Tocmai de aceea, difuzările filmului vor fi făcute pe pagini de Facebook ale unor asociații de pacienți, pe canale media care militează pentru informarea și educarea corectă a pacienților și în 15 secții de oncologie.

Primele difuzări:

12 noiembrie, ora 20.00pe pagina de Facebook Fundația Renașterea. Difuzarea va fi urmată de o discuție între Chris Simion – Mercurian și Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea.

17 noiembrie, ora 20.00 pe pagina de Facebook și YouTube Pacientul 2.0.

3 decembrie, ora 20.00pe pagina de Facebook Institutul Sânului.

Related posts