Eveniment Favorite 

Slobozia intră în carantină două săptămâni! Cel mai probabil restricțiile intră în vigoare joi, la ora 12.00

Slobozia intră în carantină pentru 14 zile, este decizia luată miercuri seară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Slobozia intră în carantină pentru două săptămâni după ce miercuri, la ora 10.00, rata de infectare raportată la o mie de locuitori în ultimele 14 zile ajunsese la 7,46, în creștere față de ziua precedentă. La nivel de județ rata de infectare se menține, de asemenea, în trend ascendent și a ajuns la 2,54.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reunit miercuri în ședință, a propus intrarea în carantină a municipiului Slobozia pentru 14 zile, perioadă ce poate fi prelungită dacă ritmul de infectare nu se reduce.

Propunerea a fost deja înaintată Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat urmând a semna documentele și a le înainta spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Odată oficializate astfel, Slobozia va intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile cu începere de joi, ora 12.00. S-a ales această oră pentru a se evita situația din județul Timiș, atunci când decizia de carantină a fost publicată în toiul nopții în Monitorul Oficial iar peste 100.000 cetățeni din 8 localități s-au trezit că trebuie să rămână în case începând cu ora 5.00 dimineață.

Ne-am gândit să propunem intrarea în carantină începând de joi, ora 12.00, tocmai pentru ca oamenilor să le fie mai ușor să se adapteze la noile condiții ce trebuie respectate. Deocamdată este o propunere înaintată către DSU și ea se va aplica abia după parcurgerea tuturor etapelor legale.”, a precizat Tonița Manea, prefect de Ialomița, pentru www.infoialomita.ro.

Este o situație pe care nu ne-o dorim dar pe care trebuie să o gestionăm cât mai bine. Lucrurile sunt grave la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, sunt multe cadre medicale infectate, și o perioadă de carantină ar putea să ne ajute să stopăm creșterea infectărilor cu Covid-19.”, este de părere Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia.

Related posts