Eveniment Favorite Sănătate Social Viața la țară 

Clean Tech a primit o nouă amendă pentru poluare. Se cere și suspendarea autorizației de mediu

Clean Tech Ciulnița, fabrica de neutralizare a deșeurilor animaliere, a fost sancționată cu 100.000 lei de Garda de Mediu Ialomița.

Clean Tech Internațional a primit o nouă amendă pentru poluare. În urma sesizărilor repetate ale locuitorilor care au case la doi pași de fabrica de prelucrare a deșeurilor animaliere, Garda de Mediu, prin Comisariatul Județean Ialomița, a decis sancționarea fabricii cu o amendă de 100.000 lei.

Aceasta vine la pachet cu o notificare înaintată către Agenția de Protecția Mediului pentru suspendarea Autorizației Integrate de Mediu emisă în anul 2014 ca urmare a gravelor și deselor încălcări ale obligațiilor asumate prin această Autorizație.

Mingea este în terenul celor de la Agenția de Protecție a Mediului Ialomița

Mai mulți locuitori din comuna Ciulnița au formulat sesizări scrise în lunile iulie și august cu privire la mirosurile pestilențiale pe care fabrica le emană în procesul de neutralizare a deșeurilor provenite de la animale.

Controalele făcute de reprezentanții Comisariatului Județean Ialomița au confirmat cele sesizate de cetățeni și, în consecință, s-a dispus sancționarea fabricii de la Ciulnița.

Au fost efectuate verificări la SC Clean Tech Internațional SRL și s-a constatat faptul că nu sunt respectate în totalitate obligațiile prevăzute în Autorizația Integrată de Mediu nr. 1 din 17.03.2014, revizuită la data de 06.07.2020 și din Planul de gestionare a mirosurilor (parte integrantă a AIM).

Având în vedere cele constatate SC Clean Tech Internațional SRL a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 100.000 lei și a fost transmisă notificarea către Agenția de Protecția Mediului Ialomița în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu.”, le-a transmis Garda de Mediu, Comisariatul Județean Ialomița, celor care au reclamat poluarea olfactivă din zona fabricii.

Solicitarea de anulare a Autorizației Integrate de Mediu a fost înaintă Agenției de Protecție a Mediului în data de 25 august și rămâne de văzut în ce măsură această instituție va ține cont de ea și va pune lacătul, cel puțin provizoriu, pe unitatea de producție ce creează probleme de ani de zile locuitorilor din Ciulnița dar și celor din municipiul Slobozia. (FOTO: independentonline.ro)

Related posts