Favorite Social 

Comercianți amendați în Ialomița pentru că nu au retras de la vânzare produse periculoase

Comercianți amendați cu suma totală de 30.000 lei pentru că nu au retras și rechemat produse neconforme, periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Trei comercianți din Ialomița au fost sancționați de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din cauza unor abateri legate de retragerea de pe piață a unor produse.

În luna noiembrie DSVSA Ialomița a desfășurat 45 de controale la agenți economici din județul Ialomița pentru soluționarea unui număr de 9 alerte alimentare.

Acestea alerte fuseseră transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje și impuneau retragerea de pe piață a mai multor produse periculoase pentru consumatori.

Ce produse periculoase au fost vândute de comercianți

Carne de păsare din Polonia pentru care analizele de laborator au indicat o contaminare cu Salmonella enteritis, pere și grapefruit din Turcia cu reziduuri de pesticide peste limita maximă admisă au fost pe lista produselor periculoase.

Alături de acestea alerte s-au emis pentru cremă de păstrăv ce nu respecta criteriile de siguranță alimentară datorită încărcăturii cu Listeria monocytogenes dar și pentru înghețată la fabricarea căreia a fost utilizat un ingredient în care a fost detectat oxidul de etilenă.

Produsele neconforme au fost comercializate în județul Ialomița prin intermediul unor depozite, unitățile lanțurilor de supermarketuri dar și magazine alimentare., a anunțat DSVSA Ialomița într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor efectuate s-au constatat încălcări ale obligațiilor legale privind retragerea și rechemarea produselor neconforme.

Nereguli s-au descoperit și în ceea ce privește notificarea autorităților competente și din acest s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 30.000 lei. (FOTO: pixabay.com)

Related posts