Administrație Favorite 

Fetești: Apa se scumpește, dar nu așa de mult!

Fetești: Consilierii municipali au aprobat cu unanimitate de voturi strategia de tarifare solicitată de RAJA Constanța pentru următorii ani.

Consilierii municipali din Fetești s-au reunit în ședință extraordinară pentru a aproba strategia de tarifare pentru apă și canalizare în perioada 2021 – 2029.

La solicitarea operatorului regional RAJA Constanța, furnizor de servicii în municipiul Fetești, prețurile pentru apă și canalizare se majorează după votul favorabil dat fără prea multe comentarii de toți consilierii locali.

Dacă în trecut, atunci când s-a luat în discuție majorarea prețurilor impuse de RAJA Constanța, au existat disensiuni între consilierii PSD și PNL, de această dată, strânși uniți într-un Guvern comun, social-democrații și liberalii s-au unit și la nivel local.

Majorarea tarifelor, prezentată ca micșorare!

Noua strategie de preț pentru apă și canalizare în municipiul Fetești este de fapt o revizuire a unei strategii de preț votată în 2015.

Condiție obligatorie pentru obținerea și derularea fondurilor europene alocate pentru Fetești, strategia de tarifare trebuia actualizată prin votul consilierilor locali.

Pentru a evita scandalul din urmă cu șase ani, RAJA Constanța a așezat în așa fel cifrele încât să pară că în realitate nu este vorba de o majorare a prețurilor ci de o micșorare a lor.

După analiza comparativă a celor două strategii de tarifare rezultă că față de creșterea prețurilor aprobată în 2015 la 22% (apă și canal), prin noua strategie de tarifare se propune o creștere medie a serviciului de apă și canalizare de 20,75%, fapt ce duce la o micșorare a tarifului corespunzător fiecărui an calendaristic din perioada 2022 – 2029.”, a precizat în documentația aferentă proiectului de hotărâre Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești.

Tarifele la apă și canalizare cresc în anul 2022

Conform graficului de majorare a tarifelor, solicitat de RAJA Constanța și aprobat în unanimitate de consilierii municipali, apa se va scumpi de la 1 ianuarie 2022 cu 2,50% iar epurarea va fi mai scumpă cu 3,00%.

Până în anul 2029 prețul apei va crește anual cu procente cuprinse între 1,85% și 4,85% iar epurarea va suferi majorări cu procente cuprinse între 2,20% și 5,75%.

Singurul an în care prețurile apei și epurării nu vor fi majorate în Fetești de RAJA Constanța este anul 2024.

FIRMA PSD RAJA CONSTANŢA CÂŞTIGĂ BANII IALOMIŢENILOR: 170 milioane euro a pierdut până acum Ialomiţa pentru că nu are operator regional de apă

Related posts