Administrație Favorite Finanţări Viața la țară 

Consiliul Județean Ialomița a semnat cel mai mare contract cu finanțare europeană

Consiliul Județean Ialomița a obținut o finanțare de 55 milioane euro pentru modernizarea de drumuri județene și piste de biciclete.

Marian Pavel, președinte Consiliul Județean Ialomița, și Liviu Gabriel Mușat, director general Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) 3 Sud-Muntenia, au semnat joi cel mai mare contract de finanțare europeană obținut de județul Ialomița.

La evenimentul ce a avut la sediul instituției județene au mai participat Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița și cel care a coordonat echipa ce a obținut finanțarea, Gabriela Călin, director Autoritatea de Management PR SM 2021 – 2027, și Andreea Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General din cadrul ADR 3 Sud-Muntenia.

CITEȘTE ȘI: CONSILIUL JUDEȚEAN IALOMIȚA A AVUT UN AN ISTORIC: 98,20% GRAD DE ABSORBȚIE, ECHIVALENTUL A 59 MILIOANE EURO

55 milioane euro pentru 43 km de drumuri județene și 36 km de piste de biciclete

Proiectul „Modernizare DJ 213A: Limită județ Călărași – intersecție cu DJ 201 (Mărculești); intersecție cu DN2A (Bucu) – Scânteia – intersecție cu DN21, DJ201; intersecție cu DJ213A (Mărculești) – intersecție cu DJ212; DJ212: intersecție cu DJ201 – intersecție cu DN2A (Țăndărei)”, este finanţat în cadrul Programul Regional) Sud-Muntenia 2021-2027, Prioritatea 4 – „O regiune mai accesibilă”, componenta dedicată drumurilor judeţene, și are o valoare totală de peste 55 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Ialomiţa, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu comunele Scânteia, Bucu, Mărculeşti și Gheorghe Lazăr, va reconstrui şi moderniza aproximativ 43 de kilometri de drumuri judeţene şi peste 36 kilometri de piste de biciclete.

Numărul anual de utilizatori de drumuri nou construite, reconstruite, reabilitate sau modernizate va depăşi 640 milioane de pasageri-km/an, iar durata de implementare este de 43 de luni de la momentul semnării contractului, se arată într-un material publicat pe site-ul ADR 3 Sud-Muntenia.

Marian Pavel: „Ialomiţa – județ accesibil și bine conectat în teritoriu”

Președintele Marian Pavel a transmis că semnarea contractului de finanțare în valoare de aproximativ 274 milioane lei, echivalentul a circa 55 milioane euro, demonstrează că în ultimii ani Ialomița, prin investițiile masive făcute în infrastructura rutieră județeană, a devenit un județ accesibil și bine conectat în teritoriu.

Acest proiect, cel mai mare ca valoare semnat în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Ialomița, reflectă încă o dată angajamentul nostru ferm de a crea un mediu prosper și accesibil pentru toți ialomițenii. (MARIAN PAVEL, președinte Consiliul Județean Ialomița)

În cadrul noii finanțări, pe lângă modernizarea sectoarelor de drumuri județene și a pistelor special amenajate pentru biciclete, vor fi reabilitate și două poduri importante: cel de peste râul Ialomița din localitatea Bucu, cu o lungime de 102,80 m și lățime 10,20 m, și cel de peste râul Ialomița din orașul Țăndărei, în lungime de 85,70 m și lățime 10,20 m.

Related posts