Favorite Social 

Controale sanitar-veterinare: Sute de kilograme de carne au fost confiscate

Controale sanitar-veterinare făcute de consilierii din cadrul DSVSA au scos la iveală grave abateri de la normele de siguranță alimentară.

126 controale sanitar-veterinare au fost făcute de către consilierii DSVSA în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală.

Nu au scăpat de controale nici unitățile de vânzare cu amănuntul de genul carmangerii, măcelării, pizzerii, cantine, unități de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, supermarket și magazine alimentare.

În timpul verificărilor efectuate au fost constatate mai multe abateri de la normele de siguranța alimentară, încălcându-se prevederile legale privind:

– etichetarea și ambalarea produselor alimentare;

– asigurarea unor condiții de igienă care să prevină contaminarea;

– respectarea perioadei de valabilitate stabilită de producători;

– efectuarea unor acțiuni de combatere a dăunătorilor astfel încât să prevină contactul acestora cu produsele alimentare;

– asigurarea trasabilității pentru produsele din pescuit;

– depozitarea produselor în condiții de igienă și temperatură care să mențină calitatea si siguranța acestora.

Pentru deficiențele menționate anterior, angajații DSVSA Ialomița au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 130.400 lei și au dispus ca măsură complementară confiscarea unei cantități de 340,42 kg carne, produse din carne și pește., se arată într-un comunicat emis de DSVSA Ialomița.

DSVSA Ialomița atrage atenția operatorilor economici din domeniul alimentar că acțiunile de control vor continua și îi roagă pe consumatori să semnaleze orice abateri de la bunele practici de comercializare a produselor alimentare. (FOTO: pixabay.com)

Related posts