Sport 

CORONA BRAŞOV – HCM SLOBOZIA 30 – 21: Una caldă, alta rece în jocul echipei femine de handbal HCM Slobozia

ATAC ŞCHIOP. HCM Slobozia a suferit pe faza ofensivă în lipsa Alinei Ilie, accidentată după meciul câştigat cu Rapid Bucureşti şi ţinută pe bancă de antrenor pentru a nu risca o ruptură sinonimă cu luni de absenţă de pe teren.

Victoria entuziasmantă cu Rapid Bucureşti a fost plătită scump de HCM Slobozia. Extrema Andreea Predoi a suferit o entorsă şi va mai reveni pe teren abia la începutul anului viitor iar Alina Ilie, autoare a 12 goluri, a acuzat dureri la picior şi a fost menajată. Lipsa principalei marcatoare s-a cunoscut şi trupa antrenorului Gheorghe Covaciu n-a rezistat până la final în faţa puternicei Corona Braşov.

Greu pe atac fără Alina Ilie

Tânăra Sorina Tîrcă a dat tonul cu primele două goluri marcate rapid în debutul partidei. Bine aşezate într-o apărare pe cât de agresivă pe atât de exactă centrată în jurul tandemului Tiron – Bloj, gazdele blochează inspirat culoarele spre poarta experimentatei Hosu şi HCM Slobozia nu găseşte decât rar drumul spre plasa adversă şi asta se traduce pe teren într-un sec 6 – 2 în favoarea Coronei în minutul 9.

Antrenorul Covaciu simte că fetele sale nu au soluţiile potrivite şi le cheamă imediat la margine pentru a le explica unde greşesc. Extrem de receptive Enescu, Dăscălete şi Toma înscriu trei goluri la rând iar în poartă Mădălina Ion scoate două atacuri şi scorul se strânge la unul – două goluri, mai apropiat de realitatea de pe teren.

Eliminarea Paulei Toma din minutul 22 destabilizează însă compertimentul defensiv şi Corona reuşeşte două goluri în sperioritate, ambele marcate din extremă. Punctează de două ori pe contraatac Tomescu şi Popa dar la pauză diferenţa de pe tabelă este de trei lungimi, 16 – 13 pentru gazde, Burlachenko luptându-se pentru o minge pe semicerc şi punctând sec cu o aruncare în forţă.

Final de meci prea relaxat

Costică Buceschi, antrenorul Coronei, le cere handbalistelor sale să apese pedala de acceleraţie şi să de desprindă decisiv dar HCM Slobozia arată că a venit la Braşov nu să se bucure de prima zăpadă ci să-şi vândă scump pielea. Cu Raluca Dăscălete mai multe minute pe teren, cu extrema Paula Toma imposibil de oprit pe semicerc şi cu „trasoarele” Elenei Pătuleanu, oaspetele stau aproape şi diferenţa pe tabelă se încăpăţânează să nu fie mai mare de trei – patru goluri până în minutul 51, scor 23 – 20 pentru Corona.

Avea să fie ultimul moment bun de joc al formaţiei lui Covaciu, atacurile sterile şi lipsite de consistenţă, aruncările uşor de apărat precum şi incapacitatea de a desface lacătul unei apărări în care cel puţin două handbaliste de la Corona atacau jucătoarea cu mingea de la Slobozia generează opt minute fără gol marcat, e drept şi pe fondul schimbărilor făcute în garnitura HCM Slobozia, pe teren fiind trimise şi handbaliste ce evoluează mai puţin.

De partea cealaltă contraatacul a fost arma preferată de Hotea (trei reuşite în cinci minute) şi Bloj iar Corona punctează nemilos pe finalul partidei, închizând tabela la un sec 30 – 21, diferenţa de zece goluri cerută din tribună fiind anulată de golul marcat de Toma în ultimele secunde. (Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

CORONA BRAŞOV: Hosu, Ciuciulete (1), Tiron (4), Mircaolariu, Creţu, Neagu (2), Bloj (4), Hotea (4), Tomescu (3), Popa (1), Bucur (2), Tîrcă (9). Antrenor: Costică Buceschi.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Marchidanu, Georgescu, Pătuleanu (4), Enescu (3), Nicolae, Ivan (3), Corban, Burlachenko (4), Dăscălete (2), Toma (5), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

 

 

 

 

Related posts