Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS ADMINISTRATIV: Primăria Urziceni publică numele și adresa celor izolați la domiciliu

Caz revoltător și ilegal la Urziceni. Numele persoanelor revenite din Italia și izolate la domiciliu sunt făcute publice de municipalitate.

Măsurile luate în tentativa de stopare a extinderii epidemiei de coronavirus, printre care și închiderea școlilor, generează și situații halucinante.

Primăria Urziceni a publicat încălcând legea numele unei familii revenite din Italia precum și adresa completă la care cele patru persoane sunt izolate.

Informația a fost postată pe pagina de facebook a instituției în cursul acestei dimineți.

Potrivit capturii de ecran, cenzurată de redacție și publicată de www.barikada.ro, instituția îi avertizează pe locuitori că au printre ei persoane venite din regiunea Lombardia, Italia.

În atenția locuitorilor! De astăzi intră în carantină preventivă următoarele persoane…. Toate persoanele locuiesc în Urziceni la strada …, nr … și au venit din regiunea Lombardia, Italia.”, este mesajul panicard al autorității publice locale.

Primăria Urziceni îi anunță pe localnici că respectiva familie va fi păzită de Poliția Locală pentru ca nu cumva să părăsească locuința.

Dorim să menționăm că persoanele în cauză ne-au asigurat că vor respecta carantina și vor fi supravegheate constant de poliția locală și de personalul medical.”, se mai spune în postare.

Lege încălcată grosolan

Informația oferită pe pagina oficială a Primăriei Municipiului Urziceni încalcă legislația privind protecția datelor personale.

Poliția Urziceni a fost sesizată și a dispus instituției publice retragerea postării de pe rețeaua de socializare.

Nu știu, sunt în Călărași acum, semnez niște contracte, când ajung la Primărie aflu cine a dat drumul. Și ce, e o crimă așa mare? Asta este, s-a șters, asta este! Sunt altele mai grave, nu asta! (CONSTANTIN SAVA, primar Urziceni)

Contactați de colegii de la www.barikada.ro, reprezentanții Autorității Naționale de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal au confirmat că postarea Primăriei Urziceni contravine legii.

L-am rugat pe Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, să ne spună cine a decis publicarea numelor membrilor familiei și adresa unde oamenii sunt izolați.

Nu știu, sunt în Călărași acum, semnez niște contracte, când ajung la Primărie aflu cine a dat drumul. Și ce, e o crimă așa mare? Asta este, s-a șters, asta este! Sunt altele mai grave, nu asta!”, a spus cu jumătate de gură Constantin Sava.

Related posts