Favorite Sănătate Social 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: O mască simplă a ajuns să coste la farmacii cât un kilogram de carne de pui

Prețurile măștilor obligatoriu de purtat în pandemia de coronavirus au explodat. Farmaciile le scumpesc de la o zi la alta.

Poartă mască!”, este mesajul repetat obsesiv pentru cei care ies din case în această perioadă.

Mai multe localități din România au introdus obligativitatea purtării lor în public și se discută ca măsura să fie extinsă la nivel național.

În plină nebunie legată de creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 la nivel național problema cea mai mare este cea a procurării lor.

Cele mai multe farmacii nu le au la vânzare iar acolo unde se mai găsesc au ajuns să coste nejustificat de mult.

Trei lei în plus de pe o zi pe alta la aceeași farmacie

www.infoialomita.ro a încercat astăzi să cumpere măști chirurgicale din Slobozia și demersul a început la farmaciile situate vizavi de Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Farmacia inimii, farmacia Catena, are afișat un anunț sec: „Nu avem măști, nu avem mănuși, nu avem dezinfectant!”

Alături, la farmacia Diana, vești bune, există măști chirurgicale la vânzare.

7 lei cinci zeci bucata, două bucăți 15 lei și trei zeci de bani!”, sună nota de plată la care se adaugă și costul pungii de hârtie.

Oftăm, plătim și înjurăm în gând pandemia dar ne amintim că la altă farmacie Diana, situată doi pași mai încolo, măștile costau mai puțin marți după-amiază.

Avem măști!”, scrie mare chiar deasupra bancomatului de la intrarea în farmacie. Cel mai probabil farmaciștii s-au prins că este nevoie să scoți bani ca să ai cu ce să le plătești!

Și aici prețul este 7,5 lei/bucată, cu precizarea că s-a ales varianta ambalării lor în pungi de câte 5 bucăți. Să simtă omul când plătește!

Mă scuzați, acum două zile o mască era 4,5 lei…”, îndrăznim cu voce joasă către farmacistă.

Aveți dreptate dar bine că le avem și pe-astea la 7 lei cinci zeci. Acum o lună erau 30 de bani și nu le cumpăra nimeni, acum… asta e…”, se arată puțin iritată duduia de la tejghea.

Repetăm ritualul, oftăm, plătim, înjurăm pandemia și trecem la următoarea farmacie, Dona.

Întrebăm din ușă, să nu împrăștiem virușii de pe tălpi, și răspunsul vine sec: „Nu avem măști!”

CITEȘTE ȘI: Cadou de la veterinarul Adrian Mocioniu: DADP Slobozia amendată după ce a tratat scările de bloc cu substanță de uz veterinar

Ajungem la farmacia Help-Net din zona Central și nu ne mai obosim dă întrebăm, scrie pe ușă că măștile lipsesc din ofertă.

Aceeași poveste și la farmacia Dr. Max dar surpriza zilei vine de la Farmacia Negrilă.

Aici sunt măști chirurgicale la vânzare și chiar sunt la „ofertă”: 5 lei bucata și fără niciun ban în plus pentru punga de hârtie.

Încă două bucăți cumpărate și este momentul bilanțului: două plus două de la farmaciile Diana plus încă două de la farmacia Negrilă, în total 40,6 lei!

Vreo cinci kilograme de carne de pui sau două kilograme de carne de porc sau o halcă frumoasă de miel, că tot se apropie Paștele.

Pentru a treia oară oftăm și înjurăm în gând pandemia. Apropo, măștile nu intră la produsele vitale la care președintele Iohannis promitea plafonarea prețurilor?

Related posts