CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Un singur caz cu coronavirus a trimis acasă angajați de la două spitale din Ialomița
Medici, asistenți medicali, un șofer de la Ambulanță și personal auxiliar de la Spitalele Slobozia și Țăndărei sunt în izolare la domiciliu.
Doi medici, asistenți medicali și personal auxiliar au fost trimiși în auto-izolare de conducerea Spitalului Județean Ialomița.
Lor li se adaugă nouă persoane de la Spitalul Orășenesc Țăndărei plus doi angajați de la Ambulanță.
Un singur caz cu coronavirus a fost suficient pentru a scoate din schemă 28 de angajați de la două unități medicale din județul Ialomița.
Spitalul Slobozia, răvășit de prezența bolnavei cu coronavirus
Spitalul Județean de Urgență a pierdut dintr-un foc o tură întreagă din cauza unei femei transferată de la Țăndărei și care a intrat în unitatea medicală.
Transferul femeii de 66 ani din Țăndărei s-a efectuat duminică după-amiază de la Spitalul Orășenesc Țăndărei la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
Femeia prezenta insuficiență respiratorie severă, situație în care, susține conducerea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, cităm: „…nu se încadra în definiția de caz pentru suspiciunea de infecție cu noul Coronavirus.”
Surse din interiorul unității medicale ne-au spus că femeia a spus că nu a călătorit în străinătate.
Ulterior s-a aflat că intrase în contact cu persoane revenite din Anglia, țară cu sute de cazuri de coronavirus.
Bolnava a fost dusă pe secția de radiologie deși se afla într-o stare medicală proastă.
Abia după ce a intrat în contact cu mai multe cadre medicale s-a luat decizia transferului la Institutul Matei Balș din București.
Spitalul Județean de Urgență Slobozia a primit vestea proastă a confirmării cu coronavirus la femeia adusă din Țăndărei.
Tot personalul de pe tura ce a intrat în contact cu femeia din Țăndărei este acum în izolare la domiciliu, susține Mariana Iancu, managerul Spitalului de Urgență Slobozia.
Este vorba de doi medici, asistenți și personal auxiliar, în total 17 persoane. Cu toții au avut contact direct cu acest caz medical.
„Personalul medical care a avut contact direct cu acest pacient a fost trimis la domiciliu pentru autoizolare. Izolarea se face împreună cu ceilalți membri ai familiei.”, a transmis Spitalul Județean de Urgență Slobozia.
Conducerea unității medicale a mai precizat că în acest moment niciunul dintre cei trimiși forțat acasă nu prezintă simptome de coronavirus.
Nouă persoane de la Spitalul Țăndărei stau acasă forțat timp de două săptămâni
Confirmarea cu coronavirus a alarmat și Spitalul Orășenesc Țăndărei, unitate medicală ce transferase bolnava la Slobozia.
Tot personalul medical și auxiliar aflat în tură la momentul transferului femeii a fost trimis să stea în auto-izolare.
„Este o situație foarte complicată. Sunt nouă persoane în total de la Spitalul Orășenesc Țăndărei. Plus asistenta și șoferul de pe Ambulanța ce a dus-o pe femeie la Slobozia”, ne-a precizat Nicoleta Toma, primarul orașului Țăndărei.
Conducerea unității medicale s-a reorganizat din mers și a reușit să suplinească lipsa medicilor și asistenților medicali ce au sărit din schemă din cauza cazului confirmat de coronavirus.
Personalul Spitalelor nu a fost testat
Toți angajații trimiși acasă de șefii Spitalelor Slobozia și Țăndărei nu prezintă până acum simptome că s-ar fi infectat de la pacienta de 66 ani.
Interesant este că în cazul unei asistente de la Spitalul de Urgență Slobozia conducerea unității medicale a decis s-o cheme la serviciu întrucât nu a intrat în contact direct cu bolnava.
„Soția mea este una dintre persoanele care au avut contact cu femeia din Țăndărei infectată cu COVID-19, nu direct, ci prin colega ei… Inițial au anunțat-o să stea acasă 14 zile dar acum i-au spus că trebuie să revină la muncă pentru că nu a pus mâna pe bolnavă.”, explică situația soțul uneia dintre asistente.
Omul,citat de www.ziarulstirea.ro, susține că soția sa, el ori copilul lor nu au fost testați pentru a vedea dacă sunt infectați cu coronavirus.
Decizia de a chema la muncă măcar o parte dintre angajații de la Spitalul Județean de Urgență este legată de lipsa acută de personal medical.