Eveniment Favorite Sănătate 

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Spitalul Fetești a fost ales pentru a trata cazurile de coronavirus din Ialomița

Spitalul Municipal Fetești va trata bolnavii cu coronavirus din județul Ialomița după ce aceștia nu vor mai fi preluați în spitalele din capitală.

Un ordin de ministru al sănătății și aparatură de specialitate sunt lucrurile ce lipsesc în acest moment.

Autoritățile județene dau de înțeles că se lucrează și că este o chestiune de zile până ce va apărea documentul emis de Ministerul Sănătății.

Cu procurarea echipamentelor necesare se stă mai prost, cele mai optimiste previziuni fiind de minim două-trei săptămâni.

Managerul spitalului Fetești a avut câștig de cauză

Managerii Spitalelor Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei au fost invitați să propună ce unitate medicală se va ocupa de cazurile de coronavirus.

Cel puțin în primă fază a creșterii numărului de pacienți ce vor fi infectați cu COVID-19 și care nu vor mai avea loc în spitalele din București.

Liviu-Daniel Patrichi, uns de curând managerul Spitalului Fetești în locul fostului manager Nicolae Dugală, fost consilier local PSD la Slobozia și apoi director numit politic în AFIR, a avut în cele din urmă câștig de cauză.

Desemnarea Spitalului Municipal Fetești va deveni oficială abia după apariția unui ordin semnat de ministrul sănătății prin care unitatea medicală va intra pe lista celor ce se vor ocupa exclusiv de cazurile de coronavirus.

Cum ministrul sănătății tocmai ce și-a dat demisia, este posibil ca oficializarea să se amâne pentru săptămâna viitoare.

Abia după apariția documentului unitatea medicală din Fetești va avea acces la aparatura medicală pe care statul o promite în spitalele pentru pacienții cu coronavirus.

Nominalizare avem, echipamente mai vedem!

Odată stabilit la nivel guvernamental că Spitalul Fetești este exclusiv unitate medicală pentru COVID-19 toți pacienții de pe secții vor fi fie transferați la celelalte spitale din județ, fie lăsați să plece și îngrijiți la domiciliu.

Liviu Daniel Patrichi nici nu confirmă și nici nu infirmă informația și promite lămuriri abia după ce se semnează de către ministrul sănătății actul oficial.

Ce este cert în acest moment este că Spitalul Municipal Fetești nu are dotarea necesară pentru a îngriji bolnavi cu coronavirus. Cu indulgență capacitatea de astăzi este de fix un pat, nu două, nu nouă!

Cu mult sub cele 10 paturi anunțate ca funcționale și pregătite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia încă de acum două săptămâni.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA – Un singur caz cu coronavirus a trimis acasă angajați de la dou spitale din Ialomița

Eu nu am în momentul de față o înștiințare oficială. Indiferent ce decizie se va lua, noi ne pregătim și ne vom lupta. E de decizie logică că la nivelul județului nu poți să faci un spital murdar Spitalul Județean care trebuie să se ocupe de tot ce înseamnă cazuistică de alt tip decât COVID-19. (LIVIU DANIEL PATRICHI, manager Spital Municipal Fetești)

Spitalul Județean are 700 de paturi, noi avem în Spitalul Fetești 150. Dacă transformi Spitalul Județean în COVID-19 niciun alt spital din județ nu poate să preia celelalte afecțiuni.”, este de părere Liviu Daniel Patrichi.

Managerul Spitalului Fetești consideră normal ca în prima linie să fie spitalele mai mici care pot să asigure această problemă iar Spitalul Județean să stea în ultima linie ca să facă față unui eventual număr mare de îmbolnăviri.

Dincolo de lipsa hârțoagelor, cea mai gravă problemă este cea legată de lipsa echipamentelor medicale necesare asigurării actului medical specific.

Spitalul Municipal Fetești are în acest moment 8 paturi pe ATI dar un singur aparat de ventilare mecanică, vital în cazul pacienților cu coronavirus.

Consiliul Județean Ialomița a atribuit în regim de urgență fonduri pentru achiziția de echipament la Spitalul din Fetești dar aparatura este așteptată abia din a doua jumătate a lunii aprilie.

Ni s-au virat bani de la Consiliul Județean, procedura de achiziție este în curs, avem un proces de dotare. Am primit mare parte din echipamente dar problema este cu ventilatoarele. Echipamentele foarte importante sunt cele de asistare mecanică a respirației unde avem estimat un termen de trei săptămâni pentru venirea lor., a mai spus Liviu Daniel Patrichi.

Related posts