Eveniment Favorite 

CORONAVIRUS: Primăria Roșiori publică online numele persoanelor izolate la domiciliu

Primarul comunei Roșiori îi avertizează pe săteni să stea departe de două persoane din localitate, izolate la domiciliu în cadrul măsurilor anti-coronavirus.

Măsurile de evitare a răspândirii cazurilor de coronavirus prin implicarea primarilor generează situații în care aceștia încalcă legea privind protecția datelor cu caracter personal.

O Primărie din vestul județului Ialomița a căzut în abatere și a divulgat numele a două persoane izolate la domiciliu asupra cărora nu există vreo suspiciune de infectare cu coronavirus.

Este vorba de Primăria Roșiori, condusă de primarul PNL Nicu Cristea (foto), cel care a decis publicarea pe pagina de facebook a instituției a două nume de persoane izolate la domiciliu.

Postarea a fost făcută luni, 9 martie, la ora 16.17 și este însoțită de un mesaj de avertizare.

Fără panică. Luați în serios avertismentele și țineți cont de măsurile indicate de autorități. NU E O GLUMĂ!!!”, scriu cei de la Primăria Roșiori pe pagina de facebook.

Primarul Nicu Cristea publică și documentul prin care cei doi, un bărbat întors din Italia, zona Bologna, și mama acestuia au semnat că au luat la cunoștință despre obligativitatea de a nu părăsi locuința.

Cum era normal, au existat locuitori care i-au atras atenția primarului Nicu Cristea că încalcă legea publicând numele și adresa persoanelor izolate dar acesta a refuzat până acum să șteargă postarea.

Trebuie să clarificăm anumite lucruri. Această postare nu are scopul de a aduce ofense cuiva. ESTE O AVERTIZARE EXTREMĂ. Am considerat că TOATĂ LUMEA TREBUIE SĂ ȘTIE ȘI SĂ SE FEREASCĂ pe cât posibil.”, a adăugat pe un ton alarmist Nicu Cristea.

Tonița Manea, prefect de Ialomița: „Primarii trebuie să cunoască legea!”

Episodul de la Roșiori nu este singurul din județul Ialomița. Marți, Primăria Urziceni, a divulgat numele a patru persoane izolate la domiciliu.

Poliția Urziceni a fost anunțată și a cerut ștergerea postării ce încălca legislația privind protecția datelor cu caracter personal.

Ulterior, reprezentanții Primăriei și-au cerut public scuze pentru prostia generată de cel care administrează pagina de facebook a instituției.

Tonița Manea, prefect al județului Ialomița, a reacționat și a precizat pentru www.infoialomita.ro că primarii trebuie să respecte legea.

Primarii trebuie să cunoască legea! Ei nu au voie să procedeze cum au procedat cei de la Urziceni ori de la Roșiori. Primăriile au fost notificate de către noi cu privire la acțiunile specifice în caz de coronavirus.”, a precizat doamna Tonița Manea.

Related posts