Favorite Sport 

DANUBIUS GALAȚI – CSM UNIREA SLOBOZIA 20 – 26: Ultima deplasare pentru handbalistele de la CSM Unirea Slobozia a adus prima victorie pe teren străin

SUPERIORITATE. Fetele pregătite de Dumitru Muși n-au avut vreo emoție în meciul cu Danubius Galați și au demonstrat că meritau în acest sezon mai mult decât ultimul loc în Liga Națională.

Derby-ul echipelor din Liga Națională ce vor juca la barajul programat peste o lună s-a consumat ieri dimineața la Galați. Un meci în care fiecare formație a vrut să arate că este superioară poate și ca un semnal de alarmă pentru Dinamo București, cea mai bună dintre echipele din liga secundă ce vizează promovarea.

Meci controlat autoritar de CSM Unirea

“Chiar dacă rezultatul meciului cu CSM Unirea Slobozia nu are niciun efect asupra clasamentului dorim să încheiem cu o victorie și o revanșă după acea înfrângere din tur, când Slobozia s-a impus.”, spunea înainte de meci Valeriu Costea, antrenorul gazdelor. Și din tabăra adversă mirosea a dorință de victorie după meciul foarte bun reușit în fața super-campioanelor de la CSM București. În plus fetele nu au vrut să încheie campionatul fără victorie pe teren străin și asta s-a văzut din ambiția de pe teren. Chiar dacă Danubius a început cu două goluri rapide Andreea Ivan a deschis cea mai bună serie din tot sezonul: 10 goluri marcate de CSM Unirea Slobozia până în minutul 20 fără a primi vreunul! Au punctat inspirat Pătuleanu, Horobeț, Marchidanu, Enescu, Toma în vreme ce poarta a fost ferecată, gazdele irosind nu mai puțin de opt atacuri până să reușeaacă golul trei. În ciuda eliminărilor de două minute văzute de Horobeț, Pătuleanu și Marchidanu la pauză CSM Unirea Slobozia a intrat cu un avantaj de 9 goluri, imposibil de remontat.

N-am renunțat la locul 11!

Partea secundă și-a păstrat aspectul, cu ratări monumentale în tabăra gazdelor semnate de Iulia Artean, fostă jucătoare a Unirii Slobozia. Atente mai ales în faza de apărare, handbalistele lui Muși au știut să profite de greșelile adversarelor și au înscris constant mai ales prin Alina Ilie și Andreea Pătuleanu, menținând în permanență opt – zece goluri în plus pe tabelă. Doar pe final relaxarea a făcut ca Danubius să puncteze mai mult dar numai pentru a fixa scorul final la un sec 26 – 20 în favoarea Unirii. Formație ce n-a renunțat la locul 11, cel pe care poate termina dacă în ultima etapă va trece vineri, de la ora 12.00, pe teren propriu, de HC Zalău, echipa lui Tadici ce ocupă în acest momentul locul 3 în Liga Națională. CSM Unirea Slobozia are 11 puncte, cu trei mai puține decât Danubius Galați, și cu o victorie poate urca în clasament grație rezultatelor directe mai bune, 25 la 21 în tur (foto) și 26 la 20 în retur.

Related posts