Sport 

DEBUT CU DREPTUL ÎN NAŢIONALA U18: Mihăiţă Lemnaru, titular în victoria naţionalei din Irlanda

APRECIERI. Staff-ul tehnic al naţionalei României U18 l-a felicitat pe tânărul fotbalist produs al clubului Unirea Slobozia, titular în meciul câştigat în deplasare de români în faţa selecţionatei Irlandei.

Mihăiţă Lemnaru a fost convocarea pe cât de suprinzătoare pe atât de onorantă pentru dubla cu Irlanda a naţionalei României pentru fotbalişti sub 18 ani. Remarcat prin evoluţiile constant foarte bune de la echipa de club în turul campionatului dar şi în meciurile de pregătire din pauza competiţională în care a fost monitorizat de oficialii Federaţiei Române de Fotbal, Mihăiţă a fost chemat mai întâi la un trial la care antrenorii au văzut un el acelaşi jucători serios şi preocupat doar de fotbal, motiv pentru care a fost oprit în lotul deplasării din Irlanda pentru dubla cu selecţionata gazdă.

Joc perfect pentru victoria echipei

În prima partidă antrenorii au ales să-l păstreze pe bancă pe Lemnaru, meci pierdut la limită cu scorul de 2 – 1. Au urmat antrenamentele la care fotbalistul Unirii a arătat disponibilitate la a se angaja fără menajamente la duelurile fizice, atât de specifice fotbalului britanic iar acest lucru i-a făcut pe selecţioneri să-l titularizeze în al doilea meci. Iar aceştia s-au dovedit inspiraţi, Mihăiţă acoperind perfect zona centrală, un liant între defensivă şi atac, cu intervenţii decisive la mai toate fazele fixe în care mingea s-a jucat în zona sa de acţiune. Mijlocaşul a fost înlocuit în minutul 72, într-un moment în care România U18 conducea cu 1 – 0 dar tocmai ce rămâsese în inferioritate numerică prin eliminarea directă a unui fundaş. Mihăiţă Lemnaru a fost trecut pe bancă la schimb cu un apărător iar mutarea menită a ţine cu dinţii de avantajul minim a dat roade şi naţionala României a câştigat un  meci după o perioadă de opt meciuri fără victorie.

„M-am simţit excelent deşi recunosc că am avut emoţii mari. Mi s-a spus înainte de meci că voi juca dar nu mă gândeam că voi fi titular, când am văzut echipa de start mi-am spus că trebuie să dau tot ce pot, că am o şansă imensă de a arăta că nu degeaba am fost selecţionat în lot. Mă bucur că mi-a ieşit jocul aşa cum am vrut, m-am simţit excelent în tricoul României. Şi la înlocuire dar mai ales la finalul meciului domnii antrenori Dan Oprescu şi Daniel Florea m-au felicitat iar alături de colegi am sărbătorit cu toţii victoria în vestiar.”, a descris jucătorul cum a fost debutul într-un meci oficial al naţionalei României U18.

Imediat după meciul de marţi după-amiază echipa s-a îmbarcat în avionul spre ţară iar Mihăiţă a ajuns acasă în zorii zilei de miercuri. După câteva ore de somn el a fost trimis de antrenorul Enache Costea pe teren în minutul 38 al meciului cu Farul Constanţa şi în ciuda oboselii acumulate a jucat la fel de bine până la finalul partidei.

 

 

Related posts