Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Criza continuă la echipa de fotbal: UNIREA Slobozia – METALUL Buzău 0 – 2!

ÎNFRÂNGERE. Unirea Slobozia nu-şi regăseşte busola, pierde din nou pe teren propriu, se distanţează la 12 puncte de lider şi alunecă pe locul 6 în clasamentul seriei a doua.

Cine are nevoie de puncte în deplasare se uită în calendarul returului să vadă când are meci la Slobozia după ce Unirea are cea mai proastă serie pe teren propriu din ultimii ani – trei meciuri, un singur rezultat de egalitate şi două înfrângeri – după un tur în care vizitatorilor le era teamă să vină să joace pe „Municipal” – şase victorii din tot atâtea meciuri! Iar primii care-au amendat apatia din teren au fost spectatorii, doar 300 faţă de 600 – 700 câţi veneau de obicei.

 Cadou de bun-venit dat oaspeţilor

Unirea Slobozia îşi dorea o victorie la scor care să ofere puţină alinare după umilinţa din meciul cu Farul Constanţa şi Toma are în minutul doi o pătrundere subtilă ce dejoacă ieşirea greşită la ofsaid însă portarul Toader iese în ultima clipă şi întinde mâna suficient cât să lovească şi balonul în afara piciorului mijlocaşului, evitând astfel lovitura de pedeapsă. Degajare lungă, un fault inutil făcut la 30 metri lateral de careul Unirii şi Ion aruncă mingea la întâmplare în zona careului, departe de coechipieri. Nu-i nimic, în poartă visătorul Dumitrescu pare lipit cu picioarele de gazon iar balonul se scurge agonizant în poartă pentru primul gol al meciului!

La adăpostul cadoului primit, Metalul prinde curaj şi avansează cu un presing deranjant exercitat la 30 metri de propria poartă iar gazdele sunt incapabile să desfacă apărarea aglomerată, abuzând de centrări venite din benzi însă mingile fie sunt trimise direct în aut de poartă, fie sunt uşor de respins de fundaşi. Încurajat de greşeala lui Dumitrescu, Păun îşi încearcă norocul în minutul 15 cu un şut din afara careului dar mingea este trimisă peste transversală.

Portar ce avea să o comită din nou în minutul 28, atunci când la o pasă în spate venită de la un coechipier se aruncă sigur pe minge şi o prinde însă centralul sancţionează intervenţia neregulamentară cu lovitură indirectă de la 13 metri de poartă. Unirea are noroc, mingea pasată scurt de Ion lui Bardaş este respinsă de zidul supranumeric din faţa sa.

Golul încasat atât de stupid toarnă plumb în ghetele fotbaliştilor lui Enache Costea şi parcă le şterge din memorie toate schemele tactice pregătite înainte de meci. Reuşesc să-şi procure trei lovituri din zona careului însă de fiecare dată Toma alege să le irosească prin centrări slabe în loc să încerce să-l pună în dificultate pe portarul Toader cu mingi trimise direct pe poartă.

Năstase încearcă şi el o reluare pretenţioasă pe spate cu cinci minute înainte de pauză dar mingea zboară în înaltul cerului pentru ca imediat centralul să refuze acordarea unei lovituri de la 11 metri la o intervenţie imprudentă cu picioarele în faţă a lui Bardaş care-l doboară pe Adăscăliţei exact în momentul şutului.

Metalul Buzău dă apoi lovitura pe un contraatac rapid pornit de la o recuperarea în banda stângă, Lungoci este lansat în adâncime, înaintează nestingherit mai bine de 40 metri, intră în careu iar mingea şutată şi respinsă în faţă de Dumitrescu îl loveşte, ia boltă şi se opreşte în plasă iar oaspeţii merg la odihnă cu 2 la 0!

Apărare exactă, atacuri sterile

Enache schimbă la pauză ca la hochei şi pe teren intră portarul Negruşă, fundaşul Ene şi atacantul Stănescu iar Unirea se prevăleşte în jumătatea adversă încercând să revină cât mai repede în joc şi să repare tot ce a stricat atât de uşor în prima parte. Metalul începe să tragă de timp şi după fiecare duel fizic mai aprig oaspeţii rămân întinşi pe gazon aşteptând intervenţia medicală. Unirea are nevoie de zece minute pentru a trimite prima dată mingea spre poarta adversă, şutul slab expediat de Stănescu fiind pradă uşoară pentru Toader.

Mihăiţă Lemnaru are apoi un şut plasat din afara careului în minutul 67 dar un picior salvator deviază mingea din drumul spre gol pentru ca pe contraatac nou-introdusul Radu să-l păcălească pe Romeo Soare şi să rămână singur cu Negruşă dar îşi bate joc de ocazie şutând slab, direct afară. Unirea presează, Stănescu îi pasează în interiorul careului mic lui Bucă dar atacantul trimite slab peste transversală.

Cu un sfert de oră înainte de final Adăscăliţei pleacă mai devreme la duşuri fiind eliminat pentru două cartonaşe galbene, faultul inutil de la spate venind şi pe fondul frustrării acumulate ca urmare a jocului slab. Enache Costea vrea cu orice preţ măcar un gol, îl trimite pe teren şi pe Teodorescu iar fundaşului Soare îi cere să rămână în postură de atacant central iar acesta este mai întâi devansat în ultimul moment de ieşirea oportună a portarului pentru ca apoi să trimită cu capul peste poartă.

Avea să fie ocazia ce anunţa lovitura de la 11 metri obţinută de Unirea în minutul 88: minge trimisă înalt în careu, Benga pune mâna pe minge şi Constantin Toma are posibilitatea de a puncta măcar golul de onoare. Dar când este să se aleagă praful, se alege, Toma şutează slab şi îi permite lui Toader să devină eroul echipei. În ultimul minut Drăguţ întră în careu, îi pasează lui Toma care prelungeşte la Stănescu iar acesta se face de râs când nimereşte spaţiul porţii din cinci metri! (Pentru galerie foto de la meci www.infoialomita.ro)

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Drăguţ, Ibrian, Soare, Gherasim, Adăscăliţei, Lemnaru, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Negruşă, Ene, Stănescu, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

METALUL Buzău: Toader, Stan, Bardoş, Lungoci, Grăjdan, Benga, Ion, Iacob, Nanea, Trăistar, Păun. Au mai jucat: Radu, Tănase, Spătaru. Antrenor: Valentin Stan.

 

 

 

Related posts