Eveniment Favorite 

Directorul executiv APIA Ialomița, dat de ANI pe mâna Parchetului

Valentin Dorobanțu, directorul executiv APIA Ialomița, este acuzat de Agenția Națională de Integritate că și-a favorizat soția.

Directorul executiv al APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) are dosar penal după ce Parchetul a fost sesizat de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Pentru incidente de integritate, prevăzute de legea 176/2010, ANI a constatat starea de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a două persoane, se arată într-un comunicat emis miercuri de instituție.

Una dintre persoanele vizate este Valentin Dorobanțu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Ialomița.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către DOROBANȚU VIRGIL VALENTIN a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

Ulterior numirii sale în funcția de director executiv, persoana evaluată a delegat soției sale atribuții de control aferente unui compartiment aflat în subordinea sa directă.”, au transmis cei de la ANI.

Directorul APIA Ialomiţa – reclamat că îşi favorizează soţia ca angajată a instituţiei

Related posts