Eveniment Favorite 

Dragoș Soare, mesaj alarmant: O să moară mulți!

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, anticipează că în scurt timp rata locală de infectare va depăși valoarea de 10 la mia de locuitori.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, este convins că va urma o perioadă deosebit de grea din cauza numărului foarte mare de infectări cu Covid-19.

În cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia, desfășurată joi după-amiază, edilul a făcut un apel la populație să se vaccineze urgent pentru a limita îmbolnăvirile grave ce duc inclusiv la decese.

Dragoș Soare: La Spital, se așteaptă ca un bolnav să moară pentru a se elibera un pat

Suntem la aproape 6 la mie ca incidență de infectare, ca influență a variantei Delta, mult mai agresivă. Această pandemie ne va afecta atât economic, cât și social la nivel de oraș.”, a spus Dragoș Soare.

Primarul a explicat că a primit un telefon de la o rudă cu rugămintea de a ajuta o persoană cu grave probleme la plămâni din cauza infectării cu Covid-19 să ajungă la o secție de terapie intensivă din județ.

De la Spitalul Slobozia mi s-a spus că nu mai este niciun pat la terapie intensivă, că se așteaptă să moară cineva ca acel pat liber să fie imediat ocupat de persoanele în stare gravă aflate pe o listă de așteptare., a spus Dragoș Soare.

În opinia sa s-a ajuns la această situație doar pentru că oamenii nu sunt vaccinați: „Trebuie să ieșim din zona de populism ieftin, să ne uităm pe statistici, să-i ascultăm pe specialiști și să îndemnăm lumea să se vaccineze.”

Dacă eu trebuie să îmi fac zece vaccinuri îmi fac zece! Acum avem aproape 6 la mie, vom avea în scurt timp peste 10 la mie! Doamne Ferește! Nu este de joacă! Nu a murit nimeni de la vaccin, dar de la Covid a murit! Și o să moară mulți, dacă nu se înțelege acest lucru! (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Dragoș Soare: N-a murit nimeni de la vaccin, dar de la Covid a murit!

Vaccinul nu te salvează de o infectare dar îți salvează viața pentru că incidența deceselor în rândul celor vaccinați este mult mai mică. În țările din Uniunea Europeană scade incidența infectărilor pentru că oamenii s-au vaccinat iar în România crește pentru că oamenii refuză să se vaccineze.”, a completat primarul.

În ritmul acesta urmează să fie restricționat accesul în unitățile de alimentație publică, în școli, în spitale pentru că virusul este agresiv, este mai puternic și atacă în zona cea mai sensibilă, copiii.”, a mai spus Soare.

Pentru a-i determina pe cetățeni să meargă să se vaccineze, primarul municipiului Slobozia i-a invitat pe consilierii municipali ca de săptămâna viitoare să meargă pe străzi într-o campanie de promovare a vaccinării împotriva Covid-19.

În acest moment, potrivit datelor oficiale de vineri, Slobozia a ajuns la o rată de infectare de 5,84 la mia de locuitori după ce în ultimele 14 zile au fost depistați pozitiv cu Covid-19 299 de locuitori ai municipiului.

Related posts