Administrație Favorite 

Parohiile din Slobozia, omenite cu terenuri de peste 20 miliarde lei vechi. Ce rol a avut episcopul în afacere

Parohiile din municipiul Slobozia au primit cu titlu gratuit terenuri pe care până acum le dețineau în administrare.

Parohiile din Slobozia sunt mai bogate cu terenuri în valoare totală de inventar de peste 20 miliarde lei vechi.

Unitățile de cult au primit suprafețele de pământ cu titlu gratuit, în baza unor hotărâri ale Consiliu Local Slobozia inițiate de primarul Dragoș Soare.

Parohia „Cuza-Vodă” a primit fără plată un teren de 1.210 mp, pe strada Vechea Matcă, nr.1, cu o valoare de inventar de 364.062,00 lei.

Parohia „Sf. Gheorghe” a fost omenită tot fără plată cu un teren de 1.369 mp, pe strada Sudului, nr.15 (lângă cartierul rezidențial Pepinieră), teren ce are o valoare de inventar de 800.771,80 lei.

Parohia „Sf. Ilie” a primit gratuit un teren în suprafață de 2.020 mp, situat pe strada Plevnei, nr. 58A, teren cu o valoare de inventar de 383.777,20 lei.

Parohia „Sf. Dumitru” a primit fără plată un teren de 2.581 mp, situat pe șoseaua Nordului, nr. 12, cu o valoare de inventar de 541.256,80 lei.

În total, cele patru parohii din Slobozia au primit terenuri cu o valoare de inventar totală de 2.089.867,80 lei.

La impresia artistică ori, poate, la intimidare, preoții din cele patru parohii au fost prezenți în sala în care a avut loc ședința de Consiliu Local în care s-a votat atribuirea gratuită de teren.

Ipotetice accesări fonduri europene de parohiile din Slobozia, varianta pentru public

E un drept… E o explicație legală legată de faptul că bisericile vor să acceseze bani europeni, să se modernizeze, e un argument. Al doilea argument este că vreau să ies din zona de ipocrizie în care am trăit foarte mult, Slobozia este construită în jurul unei biserici. Nu facem decât să clarificăm niște lucruri și să dăm Cezarului ce i se cuvine.”, a explicat primarul Dragoș Soare pentru infoialomita.ro.

Întrebat dacă există o legătură între aceste atribuiri gratuite de terenuri către cele patru parohii și relația personală foarte bună pe care o are cu episcopul Sloboziei și Călărașilor, Dragoș Soare a lăsat de înțeles că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Nu, nu are nicio legătură. Nu am avut nicio discuție pe subiectul ăsta cu episcopul, am avut o discuție cu preoții, nu are iz electoral pentru că dacă ar fi avut iz electoral o făceam la finalul mandatului nu acum.”, a precizat edilul.

Primarul Dragoș Soare are o relație specială cu șeful Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și este unul dintre cei care nu lipsesc de la mesele săptămânale organizate de acesta. (SURSA FOTO: Facebook Dragoș Soare)

Related posts