Favorite Politică 

Dragoș Soare nu mai are USR la degetul mic și în 2024

Dragoș Soare nu va mai avea la alegerile din acest an avantajul ca principalul adversar politic de dreapta să nu aibă candidat la Slobozia.

Dragoș Soare nu mai are USR la degetul mic, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale din 2020. Atunci, Ciprian Bocioagă, candidatul formațiunilor de dreapta Uniunii Salvați România și PLUS pentru funcția de primar a renunțat cu puțin înaintea alegerilor la candidatură și s-a pupat în public cu actualul primar al Municipiului Slobozia.

A fost o acțiune ce avea să-i aducă lui Soare un avantaj decisiv în lupta electorală, gest răsplătit ulterior după accederea la șefia municipiului reședință de județ cu o funcție de consilier personal dată lui Ciprian Bocioagă (vezi foto cu cei doi imediat după ce Bocioacă a lăsat două partide fără candidat la funcția de primar!), funcție plătită din bani publici.

Alianța Dreapta Unită are candidat la Primăria Slobozia

Datele problemei electorale stau cu totul altfel în 2024 și ele îi aduc lui Dragoș Soare un disconfort major în ceea ce privește voturile ce merg, tradițional, spre formațiunile de dreapta în Slobozia.

Dacă în urmă cu patru ani alegătorii nu avut decât varianta candidatului liberal după ce Bocioacă a adoptat poziția pentru luptă culcat, acum o parte dintre voturi vor migra în sens invers, dinspre PNL spre Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Partidul Mișcarea Populară a anunțat că nu are candidat pentru funcția de primar la Slobozia în timp ce Eugen Dubălaru, posibil candidat de la Forța Dreptei, a renunțat la idee în favoarea lui Mihai Tănăsescu, omul desemnat de USR pentru a se lupta cu Dragoș Soare.

La schimb, Eugen Dubălaru a fost susținut de cele trei partide să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Cu mare entuziasm, vă anunțăm că Tănăsescu Mihai este candidatul USR pentru Primăria Slobozia. În urma votului din cadrul adunării generale a filialei USR Slobozia, colegul nostru Mihai a fost ales să ne reprezinte viziunea pentru un oraș mai bun!, au anunțat cei de la USR Ialomița într-o postare pe Facebook.

Mihai Tănăsescu, vicepreședinte USR Ialomița și fost prefect timp de 6 luni în anul 2021, atunci când guvernarea era asigurată de PNL și USR, îl vede pe Alexandru Potor, candidatul PSD, drept adversarul cel mai tare în bătălia electorală din iunie 2024.

„Față de 2020 când aveam doar entuziasmul și dorința de a schimba ceva în oraș, în 2024 am de partea mea un plus de maturitate politică și experiență administrativă acumulate în perioada în care am fost prefect al județului Ialomița.”, a spus candidatul Alianței Dreapta Unită, citat de www.realitateail.blogspot.com.

Related posts