Administrație Favorite Social 

Dragoş Soare: „Nu Primăria Slobozia a majorat prețul apei! URBAN Slobozia este controlată de Consiliul Județean!”

Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, va solicita SC URBAN SA Slobozia să reducă prețul apei, proporțional cu economia rezultată în urma investițiilor publice realizate de la bugetul local.

Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia, a reacționat după ce mai mulți cetățeni i-au reproșat că instituția pe care o conduce a majorat prețul la apă și canalizare.

Acuzațiile au venit după ce SC URBAN SA Slobozia a crescut substanțial de la 1 august tarifele atât pentru apa livrată cât și pentru apa uzată.

Slobozenii cred în proporție covârșitoare că SC URBAN SA este în subordinea Consiliului Local Municipal Slobozia, deși societatea are de doi ani acționar majoritar Consiliul Județean Ialomița.

De aici vine și iritarea edilului, arătat acum cu degetul de locuitorii municipiului pe care-l conduce în calitate de primar pentru o scumpire de care instituția sa nu se face vinovată.

Soare: „Consiliul Județean Ialomița trebuie să-și asume adevărul, chiar dacă nu este convenabil”

„Mă văd nevoit să combat un neadevăr care a fost propagat în spațiul public de către conducerea SC URBAN SA, legat de dublarea tarifului pentru apa furnizată către populația din Slobozia și să spun că NU PRIMĂRIA SLOBOZIA A MAJORAT PREȚUL APEI!”, a spus Dragoș Soare, într-o postare pe Facebook.

Primarul Municipiului Slobozia a identificat cauzele pentru care, cităm: „Prețul apei a explodat”. Este vorba de pierderile mari din sistemul de distribuție a apei, majorarea costurilor cu energia electrică și lipsa investițiilor ce ar fi trebuit făcute de către operator în ultimii 30 ani.

Pe lângă acestea, Dragoș Soare adaugă și influența foarte mare în tarifele majorate adusă de creșterea numărului de angajați în ultimii 2 ani, pe care o consideră nejustificată.

Primarul, deși nu a nominalizat, se referă la câteva angajări făcute de societatea comercială controlată de Consiliul Județean Ialomița, venite pe linie politică, dinspre PSD.

Toate aceste elemente au determinat SC URBAN SA să propună un plan de management ce a presupus dublarea prețului, iar Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ADI Periurbană Slobozia”, condusă de reprezentantul Consiliului Județean Ialomița, să accepte măsurile propuse., explică Soare.

Vom solicita justificat operatorului SC URBAN SA și acționarului majoritar să reducă prețul cu valoarea economiei făcută în urma retehnologizării. (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Soare: „Din banii locuitorilor din Slobozia se fac investiții la URBAN de 4,5 milioane lei iar acestea trebuie să determine reducerea tarifelor”

Primarul Dragoș Soare a mai adăugat că de la bugetul local, adică din banii locuitorilor din Slobozia, se finanțează în acest moment lucrări de eficientizare a stației de epurare în valoare de 4,5 milioane lei, investiții ce, la finalizare, vor duce la reducerea costurilor de exploatare.

„În calitate de acționar cu peste 70% al SC URBAN SA Slobozia, Consiliul Județean Ialomița are responsabilitatea managementului societății și, în consecință, trebuie să își asume adevărul, chiar dacă uneori nu este confortabil.”, a mai transmis Dragoș Soare.

Related posts