Sport 

ENACHE COSTEA, ANTRENOR UNIREA SLOBOZIA:„Depinde doar de noi să obţinem promovarea în liga secundă!”

ANALIZĂ. Antrenorul echipei trage linie şi adună plusurile cu minusurile după un retur în care s-a pornit la drum cu mari speranţe dar pe care formaţia sa îl termină mai joc de locul 3 în clasament.

Mulţumit în general, nemulţumit în particular mai ales din cauza greşelilor individuale ce ne-au costat puncte mari şi ne-au aruncat în afara podiumului, aşa se declară antrenorul Enache Costea după primul tur de campionat ca antrenor principal. Simte şi ştie că se putea şi mai bine dar seria echilibrată cu multe echipe în frunte apropiate valoric păstrează speranţele că bătălia promovării încă nu este pierdută şi că un retur fără cusur ne poate face fericiţi la finalul campionatului.

Cum se vede acest tur prin ochii antrenorului Enache Costea?

Aşteptam mult mai mult şi pot spune că nu este un tur mulţumitor. Ţinând cont de obiectivul pe care ni l-am impus, în momentul în care pierzi cu toate echipele din faţa ta nu mai porneşti cu prima şansă la promovare. Ne reproşăm că majoritatea meciurilor pe care le-am pierdut şi a golurilor pe care le-am primit au fost pe o lipsă evidentă de concentrare. Greşeli personale, greşeli copilăreşti la care nu m-aş fi gândit niciun moment că le putem face. Greşelile acestea ne-au costat foarte mult şi asta s-a văzut pe tabela de marcaj mai ales când întâlneşti echipe bune ca Farul Constanţa ori Progresul Spartac.

Care a fost surpriza plăcută şi care este cea neplăcută?

Nu pot da un nume ca surpriză neplăcută dintre jucători, este drept că la unii dintre ei mă aşteptam la mai mult dar asta le-o transmit lor de fiecare dată atunci când analizăm la rece meciurile jucate. Surpiza plăcută a fost creşterea de la meci la meci a tânărului Ene, fotbalist care a plecat în pregătire cu şansa a treia şi a ajuns titular de drept pe postul de fundaş stânga. Nu cred că au fost foarte multe jocuri în care să poţi spune că jucătorii nu s-au ridicat la aşteptări, chiar şi în meciurile pierdute cu Farul, Progresul şi, mai ales, Axiopolis băieţii au jucat bine dar acolo şi-au pus amprenta greşelile individuale şi deciziile de moment luate, unele dintre ele nu cele potrivite.

„Nu ne este frică de vreun adversar, niciunul nu ne-a fost superior. Va fi un retur nebun, cu patru – cinci formaţii ce se vor lupta pentru un singur loc. Cu o pregătire exemplară şi concentraţi sută la sută sunt convins că putem câştiga seria.” (ENACHE COSTEA, antrenor Unirea Slobozia)

Ca joc şi rezultat ce meci este considerat a fi fost cel mai bun?

Cel mai bun meci a fost pe teren propriu cu FC Voluntari II, atunci când am controlat autoritar de la un capăt la altul deşi am avut un adversar cu mulţi fotbalişti de liga naţională. La polul opus este meciul din deplasare cu Progresul Spartac, am început cu trei ratări monumentale în primele zece minute dar am primit apoi un gol pe o neatenţie şi parcă au uitat cu toţii să mai joace fotbal.

Are Unirea Slobozia forţa să recupereze în retur handicapul de puncte din acest moment?

Atâta vreme cât sunt şanse matematice să prindem primul loc ne vom lupta să promovăm. Cred în continuare în promovare şi îmi dă speranţe că pe teren propriu suntem o echipă puternică, ne impunem jocul şi dăm ritm. Cu o pregătire exemplară în pauza competiţională sper ca în retur să câştigăm din nou toate meciurile de pe teren propriu, mai ales că aici întâlnim adversarele la promovare. Decisive vor fi primele patru etape, aşa cum primele patru meciuri din tur ne-au dus jos aşa sper ca primele patru din retur să ne urce cât mai sus în clasament, de ce nu chiar pe primul loc.

 

 

 

 

Related posts