Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Splendoare în apă şi noroi, Unirea Slobozia – Victoria Traian 9 – 1!

FORMALITATE. Unirea Slobozia a câştigat fără emoţii în faţa ultimei clasate din serie, Victoria Traian fiind singura formaţie ce a încheiat turul de campionat fără a acumula vreun punct.

O ploaie sâcâitoare de toamnă a alungat spectatorii din tribunele stadionului „1 Mai” din Slobozia la ultima reprezentaţie din campionat a formaţiei favorite. Pe un teren îmbibat, cu multe zone pline de bălţi, echipa învingătoare se ştia încă de dinainte de a se ieşi de la cabine pentru startul partei. Pe de o parte Unirea Slobozia aspiră la promovarea în liga secundă în timp ce oaspeţii de la Victoria Traian se vor întoarce la vară în liga a patra după doar un sezon în liga a treia.

Meciul a început cu gazdele adânc înfipte în coasta apărării adverse şi în doar zece minute tânărul Năstase şi „vulpoiul” Răduca irosesc două ocazii imense de a înscrie, ultimul luând bara laterală la ţintă din postură de singur cu portarul. Năstase îşi repară însă eroarea în minutul 14 şi deschide scorul cu un un şut plasat chiar la rădăcina barei. Două minute mai târziu Răduca pune latul din carul mic dar mingea loveşte transversala, spre disperarea fotbalistului care este nemulţumit de modul copilăresc în care ratează situaţii clare. Supărarea ţine doar până în minutul 19, centrare Adăscăliţei şi Răduca îndeplineşte formalitatea cu un şut simplu în poarta goală. Nu trec şaizeci de secunde şi Răduca face dubla: incursiune furibundă Drăguţ pe stânga, fundaşul este altruist şi alege în locul unui şut o pasă în lateral la Răduca şi scorul devine 3 la 0 pentru Unirea.

Se joacă la o singură poartă şi în minutul 33 Toma centrează perfect în faţa porţii însă Năstase reuşeşte ce era mai greu, să rateze şi să urce mingea în văzduh din doar doi metri! Trei minute mai târziu Gherasim ia o minge pe cont propriu de la mijlocul terenului, intră decis în centru şi şutează cu efect pe lângă portar pentru 4 la 0, scorul pauzei.

Oaspeţii reuşesc un gol de onoare

Înmuiaţi de căldura de la cabine, fotbaliştii lui Enache Costea ies relaxaţi de la vestiare şi oaspeţii prind curaj reuşind să blocheze acopere mai bine partea mediană şi să recupereze mingea cu un presing tăios. Răduca are şansa golului trei dar îşi bate joc de o fază la care rămâne singur cu portarul însă trage pe lângă poartă. Relaxarea gazdelor este amendată în minutul 58: fundaşul Ghinea rămâne la pământ reclamând o lovitură cu cotul, jocul nu este oprit iar atacantul Barbu profită de indecizia fundaşilor şi îl execută pe Dumitrescu cu un şut în diagonală, Victoria Traian reuşind astfel doar al optulea gol din tot turul de campionat.

Vizibil nemulţumit, antrenorul Unirii încearcă să-şi scoată elevii din starea de aşteptare şi îi trimite pe teren pe Mihăiţă Lemnaru şi pe atacantul Nelu Bucă, iniţial menajat pentru acest joc. „Aroganţa” oaspeţilor este taxată în minutul 62 de Adrian Răduca, cel care este mai iute decât ieşirea portarului şi punctează în poarta goală. Asaltul continuă şi peste zece minute Toma centrează înalt iar Gherasim sare mai sus decât portarul pentru a trimite mingea cu capul în plasă. Rolurile se schimbă în minutul 75, Gherasim trece prin dribling de doi adversari şi îl serveşte ideal pe Toma în centrul careului care nu iartă şi duce scorul la 7 – 1.

Oaspeţii cad din toate punctele de vedere şi tânărul Mihăiţă Lemnaru (foto) profită de o minge recuperată de Bucă în careu şi după un dribling scurt împinge mingea în plasă, marcând la doar 17 ani primul său gol într-un meci oficial din liga a treia. Scorul final avea să fie stabilit de Nelu Bucă în minutul 85, un picior pus în faţa mingii degajate de un fundaş ducând balonul în plasă, gol ce avea să-i găsească pe teren şi pe juniorii Costin Anton şi Andrei Comşa.

În ciuda victoriei facile Unirea Slobozia ratează podiumul la finalul turului de campionat şi iernează cu 28 de puncte pe locul 4, la şase puncte distanţă de „campioana de toamnă” Progresul Spartac Bucureşti, surpriza seriei a doua, formaţie nou-promovată ce are ambiţii de a urca în liga a doua. Pe locul doi se află Farul Constanţa, cu 32 puncte, iar pe a treia treaptă a podiumului Axiopolis Cernavodă, cu 29 de puncte. (Dă click pe www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

Related posts