Eveniment Favorite Sport 

European Junior Championship 14&Under Tennis Europe: Mesajul antrenorului echipei României

European Junior Championship 14&Under – Tennis Europe începe astăzi la Slobozia, de la ora 9.30. România întâlnește Bosnia – Herțegovina.

European Junior Championship 14&Under – Tennis Europe programează duminică, 26 iunie, de la ora 9.30, patru întâlniri echilibrate între naționalele feminine de tenis de câmp din România, Bosnia-Herețegovina, Suedia, Slovenia, Ucraina, Portugalia, Grecia și Marea Britanie.

Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa și Maia Ilinca Burcescu, sunt fetele pregătite de antrenorul Lucian Popa care joacă în naționala României pentru a termina turneul semifinal pe unul dintre primele două locuri și a obține asftel calificarea la turneul final din Italia.

Lucian Popa: „Îi așteptăm pe suporteri să vină să ne susțină!”

Lucian Popa, antrenorul naționalei României, este optimist înainte de startul turneului semifinal ce are loc pe arena Tenis Con din municipiul Slobozia.

Starea sa de spirit este dată de valoarea fetelor pe care le pregătește, cele mai bine clasate la nivel european în comparație cu sportivele din celelalte șapte țări participante la European Junior Championship 14&Under – Tennis Europe.

România este favorita turneului, cu trei jucătoare în top 30, este fantastic pentru această țară. Meciul cu Bosnia-Herțegovina este accesibil și apoi avem un meci greu de calificare cu Suedia sau Slovenia.

Avem jucătoare în mare formă, Alexia Tatu a făcut finală ITF săptămâna trecută la Târgu Jiu, Maia Ilinca Burcescu a jucat finală săptămâna aceasta la turneul de la Mamaia iar Giulia Ioana Popa este într-o creștere de formă evidentă.”, își prezintă antrenorul echipa.

Antrenorul echipei României merge cu optimismul și mai departe și vizează chiar primul loc la turneul semifinal de la Slobozia: „Dacă ne calificăm de pe poziția 1 vor juca la turneul final cu o echipă venită de pe locul 2 la un turneu semifinal și avem o șansă în plus că prindem chiar un loc la finala mondială, unde ajung cinci dintre cele opt echipe din Europa participante la turneul final din Italia.”

Lucian Popa a rămas plăcut impresionat de condițiile oferite de organizatorii European Junior Championship 14&Under – Tennis Europe la baza sportivă Tenis Con și pe terenurile de tenis ale CSM Unirea Slobozia.

Este fantastic ce am găsit la Slobozia. Oamenii sunt organizați, încearcă să te facă să simți că nu-ți lipsește nimic. Călătorind prin Europa la competițiile pe echipe mie mi se pare că nu am avut niciunde o organizare ca la Slobozia. Baza este fenomenală, te poți antrena când și cât vrei. Hotelul este foarte aproape, mâncarea este fantastică. Oamenii sunt calzi și sunt convins că spectatorii, pe care-i așteptăm cât mai mulți să vină să ne sprijine, o vor face cu multă dragoste. (LUCIAN POPA, antrenor România)

O calificare la turneul final din Italia ar fi o performanță uriașă pentru România, o țară care produce valori la nivelul tenisului de câmp în condiții financiare precare și cu o infrastructură departe de ce oferă majoritatea statelor europene.

Cred că România se califică la Turneul Final. Este o performanță fantastică să ajungi între primele opt echipe din Europa. Noi, dacă ne calificăm în finală, suntem țara cu bugetul cel mai mic. Sunt țări pe care le întâlnim care au bugetele Federațiilor Naționale de Tenis de Câmp de 5, 6, 8, 10 ori mai mari decât bugetul Federației Române de Tenis. Și dacă spun că Marea Britanie are un buget de 200 milioane lire sterline am spus totul. Ca să nu mai vorbim despre infrastructură.”, adaugă Lucian Popa.

Related posts