Eveniment Favorite Sănătate 

EXCLUSIV, CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Orașul Țăndărei iese din carantină! Vezi cine are ultimul cuvânt!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a aprobat cu unanimitate de voturi ridicarea stării de carantină în orașul Țăndărei.

Orașul Țăndărei ar putea să iasă din carantină dacă decizia luată la nivelul județului Ialomița va fi aprobată de autoritățile centrale.

Dorința locuitorilor de a putea ieși din localitate poate fi îndeplinită doar dacă propunerea din Ialomița va fi acceptată de DSU, organism condus de Raed Arafat.

Tonița Manea, prefect de Ialomița: „Decizia este la DSU, nu cred că vor fi probleme”

Tonița Manea, prefect al județului Ialomița, a precizat în exclusivitate pentru www.infoialomita.ro cum s-a ajuns la această propunere.

Centrul Județean de Coordonare și Intervenție Ialomița a ajuns la concluzia că nu se mai impune păstrarea stării de carantină a orașului Țăndărei.

Poliția, Jandarmeria, Direcția de Sănătate Publică, ISU și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia au anunțat că nu mai este necesară carantina.

S-a aprobat cu unanimitate de voturi și am transmis Departamentului pentru Situații de Urgență. Nu cred că va rămâne la nivel de propunere pentru că la nivel epidemiologic lucrurile sunt clare, nu au mai fost cazuri de coronavirus.”, explică Toniția Manea.

Imediat ce Departamentul pentru Situații de Urgență condus de doctorul Raed Arafat va aproba propunerea venită de la Ialomița carantina din orașul Țăndărei va deveni amintire.

Zilele trecute s-a dat undă verde localnicilor cu terenuri agricole să poată părăsi orașul Țăndărei.

Situație specială la Urziceni și Bărbulești

Atenția autorităților județene se îndreaptă acum spre municipiul Urziceni și comuna Bărbulești.

Înmulțirea cazurilor de coronavirus generează probleme în zona de vest a județului Ialomița.

Este o situație specială, nu se știe foarte exact dinspre ce localitate s-a răspândit virusul. Sunt persoane care au locuințe atât în Urziceni și Bărbulești și care s-au tot mișcat.”, spune doamna prefect.

Cum comuna Bărbulești nu are magazin alimentar, nu are o farmacie iar localnicii au medici de familie din Urziceni nu se poate face decât carantinarea la pachet.

Autoritățile județene încearcă să limiteze la maxim deplasările între cele două localități aflate la doar câțiva kilometri distanță.

Există trei puncte fixe de control, unul spre Urziceni, celălalt spre Jilavele și un al treilea prin fostul IAS, spre Buzău.

Cei din Bărbulești au găsit o rută pe câmp dar am aflat de ea și am reușit să-i oprim să mai iasă prin această breșă.”, adaugă Tonița Manea.

Carantinarea celor două localități stă tot în decizia Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

CORONAVIRUS ÎN IALOMIȚA: Spitalul Urziceni, „campion” la cadre medicale infectate

Related posts