Agricultură Eveniment Favorite Social Viața la țară 

FarmConect România, ediția 2023, la Slobozia, în perioada 31 august – 3 septembrie

FarmConect România va integra toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar: fermieri, procesatori, consumatorul final.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești – un eveniment incluziv al agriculturii moderne, bazată pe digitalizare și sustenabilitate, pe inovație și progres, dedicat profesioniștilor din agricultură.

Târgul FarmConect România este organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița și al Primăriei Municipiului Slobozia.

Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-și reprezenta interesele și pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultura în România, cum se produc hrana și materiile prime pentru industria agroalimentară și care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor românești. (Nicolae SITARU, Președinte FAPPR)

Prima ediție FarmConect România a fost un succes, oferind tuturor fermierilor din Bărăgan și nu numai, oportunitatea de a lua parte la un târg agricol altfel, modern, orientat spre a face mai puternice legăturile dintre actorii lanțului alimentar și consumatorul final.

Ediția a doua a FarmConect România va avea loc în intervalul 31 august – 03 septembrie 2023, la Slobozia. Aici este locul unde se vor reuni producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători, distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale, esențiali pentru o agricultură performantă.

Vor fi prezentate concepte de agricultură tradițională și soluții moderne care vor modela viitorul sectorului agro-alimentar către performanță și sustenabilitate.

Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură, va constitui un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel global fermierii:să producă în mod durabil pentru a găsi soluții la problemele legate de mediu și schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenței piețelor internaționale și să atingă toate obiectivele ambițioase prevăzute înstrategia “De la furcă la furculiță”. (Alina CREȚU, Director Executiv FAPPR)

Cum va arăta evenimentul FarmConect România, ediția 2023

Structural, evenimentul de la Slobozia va păstra conceptul-fundament al FarmConect și va avea două componente: o componentă expozițională și una educativă.

Componenta expozițională va prezenta cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare și protecție a plantelor, și va aduce mai aproape de fermieri cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Vor fi prezenți producătorii locali care vor oferi, cu generozitate, rodul muncii lor.

Târgul FarmConect România este un eveniment distinct în primul rând pentru că este organizat de fermieri pentru fermieri. Cred cu tărie că se va remarca în peisajul evenimentelor din industrie tocmai prin atenția îndreptată către educarea și conștientizarea publicului larg în legătură cu particularitățile întregului lanț alimentar. Cu siguranță va deveni un reper în mediile agricole și de afaceri românești. (Cristina CIONGA, Director Adjunct FAPPR)

Componenta educațională va oferi oportunitatea de intra în contact cu consultanță de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum să eficientizăm resursele energetice, logistice și metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluții pentru educarea noilor generații de agricultori și cum putem lua cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni.

Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg, în cadrul Conferințelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri și moderatori cu o înaltă experiență în domeniu.

Un nou eveniment dedicat agriculturii, care ne-a adus mai aproape de fermieri și de perspectivele lor într-un mod profesionist și interactiv. Amplasarea în centrul cordonului cerealelor din Bărăgan și dinamismul evenimentului au făcut din FarmConect România surpriza plăcută a anului 2022! Vom fi acolo și în 2023 pentru că locul nostru este alături de fermieri! (Mihai GHEORGHE, Director Comercial Bayer CropScience România)

FAPPR organizează FarmConect România

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR) este o asociație profesională federativă formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012.

Suntem parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

FAPPR este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care efectuează procesare primară, pentru soluții și măsuri de politici publice corecte și proporționale.

În misiunea FAPPR se găsește necesitatea organizării de evenimente cu specific care să reunească majoritatea producătorilor de cereale și plante tehnice în vederea găsirii unor soluții reale care să sprijine agricultorii. Ne-am implicat în acest gen de proiecte, devenind un experimentat organizator de evenimente în câmp, dedicate culturilor emblematice ale agriculturii naționale, dar și a numeroase Conferințe și seminarii dedicate perfecționării și educării continue a sectorului agricol.

Modelăm viitorul agriculturii cu fiecare pas pe care îl facem astăzi. La Netafim, powered by EPRS Romania, ne dedicăm oferirii de soluții de irigații complete și personalizate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui fermier. Participarea noastră la evenimentul FarmConect România reprezintă o oportunitate excelentă de a ne împărtăși angajamentul și expertiza: folosim tehnologie de ultimă generație – de la cele mai noi produse din domeniul irigațiilor, la instrumente de agricultură de precizie precum senzorii de sol și stațiile meteo, inclusiv soluții de automatizare și control la distanță. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la dialogul despre dezvoltarea și sustenabilitatea agriculturii românești în cadrul evenimentului FarmConect România. (Marius EFTENE, Marketing Manager, Netafim, powered by EPRS Romania)

Am mers mai departe, din dorința de a organiza un eveniment agricol complet, care să reunească toți actorii lanțului alimentar, să aducă față în față producătorii și consumatorii, și care să aibă o importantă componentă de educație și cultură agricolă; un eveniment complet dedicat agriculturii românești – FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești.

Related posts