Sport 

FCSB II – UNIREA SLOBOZIA 4 – 6: Unirea s-a impus cu un set de tenis în faţa unei echipe de puşti

VICTORIE. Unirea Slobozia continuă parcursul excelent din campionat şi rămâne neînvinsă după un meci frumos, cu 10 goluri, în baza de pregătire a vicecampioanei României.

Terenul sintetic era cea mai mare temere înainte de meci, suprafaţă dură pe care fotbaliştii Unirii niciodată nu s-au simţit bine. În plus se întrebau câţi jucători de la echipa mare vor ateriza în formula de start, aşa cum s-a întâmplat campionatul trecut când cinci dintre „exilaţii” de la echipa mare au evoluat în liga a treia. De data aceasta n-a mai fost aşa, doar Pacionel intrând în primul 11, semn că şi la FCSB s-a înţeles că nu-ţi poţi creşte fotbalişti pentru primul lot dacă echipa a doua este un soi de batalion disciplinar.

Pe teren lucruri au mers perfect pentru Unirea. Mihăiţă Năstase este trântit în careu când nu trecuseră cinci minute de joc, centralul ezită să indice punctul de la 11 metri şi pentru a-şi acoperi decizia îi acordă greşit un cartonaş galben atacantului. Nu mai are ce face însă în minutul 12 când Mihăiţă Năstase îşi întoarce adversarul în careu şi trimite plasat lângă bara laterală. Iureşul continuă şi în minutul 17 acelaşi vârf împunge a doua suliţă în coasta gazdelor. De data aceasta el fructifică inspirat din centrul careului mingea venită din bocancul lui Adrian Răduca.

Unirea Slobozia înţelege repede că are în faţă un adversar pe care poate să-l domine la toate capitolele şi face greşeala de a ridica piciorul de pe acceleraţie. O relaxare prematură ce-i invită pe tinerii adversari să urce spre poarta lui Leo Dobre şi să-i încerce vigilenţa cu şuturi periculoase din afara careului. Portarul rezolvă două situaţii grele dar nu mai are ce face în minutul 38 când centrarea cu boltă a lui Claudiu Băciuţ îl găseşte demarcat pe Vasile Chitaş şi FCSB II intră la cabine cu un scor mai strâns decât a arătat-o jocul.

Repriză cu şapte goluri

Mutarea tradiţională iese Şerban – intră Bucă se produce imediat după odihnă dar primii se bucură cei de la FCSB II: în minutul 51 la o fază prelungită de atac Ibrian respinge în faţă un şut şi aflat în apropiere Laurenţiu Ardelean face 2 la 2. Speranţele într-un scor pozitiv nu ţin mult, oaspeţii au un sfert de ceas perfect şi punctează de trei ori! Mai întâi Nelu Bucă profită de o neatenţie la un corner şi împinge mingea în poartă din interiorul careului mic. Apoi Mihăiţă Năstase face „tripla” cu o reluare cu capul a mingii venită din bara transversală după un şut năpraznic semnat de Gabriel Teodorescu. În fine, Nelu Bucă pune latul din careul mic la o minge venită din tuşă şi Unirea conduce cu 5 – 2.

Pofta de gol nu se estompează însă şi meciul se joacă doar pe cartea atacului, cu fiecare echipă dornică să puncteze. O face mai întâi FCSB II, Alexandru bodea profită că portarul Leo Dobre are glezna umflată şi nu poate reacţiona şi înscrie cu un şut la rădăcina barei.

Antrenorul Enache Costea îl trimite pe teren pe Adrian Gherasim şi acesta îşi trece numele pe lista marcatorilor în minutul 87, cursă solidară cu două driblinguri reuşite şi un şut în diagonală imposibil de apărat. Nu avea să fie ultimul gol căci în prelungiri Antonio Agafiţei are timp să-şi aşeze mingea în colţul careului pentru un şut cu efect care duce balonul în vinclul porţii. Set şi meci iar Unirea Slobozia urcă pentru prima dată în campionat pe primul loc, în faţa Rapid Bucureşti. DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!

FCSB II: Ducan, Moldovan, Bobaru, Băciuţ, Lixandru, Chitaş, Arnold, Tudose, Bota, Gavrilă, Pacionel. Au mai jucat: Ardeleanu, Agafiţei, Szecui. Antrenor: Alin Dumitru.

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Suciu, Ibrian, Toma, Chebac, Teodorescu, Bălan, Răduca, Năstase, Şerban. Au mai jucat: Bucă, Gherasim, Soare, Dragomir. Antrenor: Enache Costea.

 

 

 

 

Related posts