Eveniment Favorite 

Fetești: Sirenele de alarmare publică vor suna timp de o oră. Ce semnifică semnalele acustice

Fetești: Miercuri, 1 martie, între orele 10.00 și 11.00, pe raza municipiului se vor auzi sirenele de alarmare publică.

În municipiu Fetești sirenele de alarmare publică vor suna miercuri într-un interval de oră, începând cu ora 10.00.

Municipalitatea face apel la populație să nu se îngrijoreze, să nu intre în panică dar, în egală măsură, să se deprindă cu succesiunea de sunete pentru a fi pregătită în cazul în care acestea anunță un pericol iminent.

Exercițiu de alarmare publică are loc la nivel național, între orele 10.00 și 11.00, și este organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu scopul de a dezvolta comportamentul preventiv al locuitorilor.

În cadrul acestui exercițiu, miercuri, 1 martie, vor di puse în funcțiune sirenele de alarmare publică din municipiul Fetești. În perioada desfășurării exercițiului populația este rugată să nu intre în panică, deoarece semnalele acustice ale sirenelor nu reprezintă o amenințare reală.”, a transmis public Primăria Municipiului Fetești.

CE SEMNIFICAȚII AU SEMNALELE ACUSTICE

  1. ALARMĂ AERIANĂ: 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

  2. ALARMĂ DEZASTRE: 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

  3. PREALARMĂ AERIANĂ: 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

  4. ÎNCETAREA ALARMEI: un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Fetești are patru adăposturi de protecție civilă

Județul Ialomița are, la o populație de circa 270.000 locuitori, un număr de 15 adăposturi de protecție civilă, confom informațiilor oficiale de pe site-ul IGSU.

Slobozia, municipiul reședință de județ, are o treime dintre adăposturile de Ialomița, municipiul Urziceni are trei, în Țăndărei sunt două iar în orașul Fierbinți Târg există un adăpost de protecție civilă.

În municipiul Fetești există patru adăposturi de protecție civilă situate la adresele: strada Jandarmeriei, bloc BN5, strada Jandarmeriei, bloc BN6, strada Depoului, nr.1 și strasa Depoului, nr. 2.

În mediul rural, la nivelul județului Ialomița, nu există nici măcar un singur adăpost civil, în timp ce la nivel național IGSU susține că sunt în total 5.094.

Related posts