Eveniment Favorite 

FLAGRANT DNA: Costel Vieriu, primarul PSD din Grindu, a fost prins când lua şpagă

APUCĂTURI ALESE. Costel Vieriu, primarul PSD al comunei Grindu, a fost prins de procurorii DNA când lua şpagă 30.000 lei de la reprezentantul unei societăţi comerciale ce încheiase un contract cu Primăria Grindu. Acesta susţine că anterior i-a mai dat primarului 41.000 lei.

Procurorii din cadrul DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie), secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu 29 noiembrie, a primarului comunei Grindu. Costel Vieriu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

„În cursul anului 2017, inculpatul Costel Vieriu a pretins unui om de afaceri (martor în cauză) să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea acestuia intenţiona să-l încheie cu primăria comunei Grindu, judeţul Ialomiţa.”, se arată în comunicatul DNA.

Cei doi au căzut la pace iar după ce a avut grijă ca firma respectivă să pună mâna pe contract, primarul a primit în două tranşe suma de 41.000 lei, reprezentând contravaloarea comisionului negociat anterior.

Primarului nu i-au ajuns banii şi a mai solicitat un comision de 15% aceluiaşi om de afaceri care a sesizat procurorii şi împreună cu aceştia au pus la cale flagrantul. Primarul Costel Vieriu a căzut în plasă pe 29 noiembrie, atunci când a primit suma de 30.000 lei. O zi mai târziu, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii de arest la domiciliu, propunere acceptată de instanţă pentru o perioadă de 30 de zile. Dacă măsura nu va fi prelungită, primarul comunei Grindu poate ieşi din casă abia pe 30 decembrie.

 

 

Related posts