Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea Slobozia este în prima urnă valorică pentru optimile Cupei României

TRAGERE LA SORŢI. Federaţia Română de Fotbal a anunţat data de 2 noiembrie pentru stabilirea meciurilor din optimile Cupei României, competiţie în care Unirea Slobozia s-a calificat fără emoţii depăşind cu 4 – 0 o echipă alcătuită din juniorii divizionarei secunde ASA Tg. Mureş.

Unirea Slobozia îşi continuă parcursul perfect din Cupa României şi visează cu ochii deschişi la o confruntare cu unul dintre „granzii” Ligii Naţionale, preferatele suporterilor fiind FCSB şi Dinamo Bucureşti! Meciurile din „şaisprezecimi” desfăşurate la mijlocul săptămânii au stabilit cele 16 echipe calificate în faza următoare iar FRF le-a grupat în două urne valorice. Zece echipe din Liga Naţională, patru echipe din Liga 2 şi două echipe din Liga 3 (printre care şi Unirea Slobozia) au fost grupate funcţie de poziţia avută în urnele tragerii la sorţi din faza anterioară.

Cluburile care înainte de desfăşurarea „şaisprezecimilor” au făcut parte din urna B şi au eliminat o echipă din urna A vor urca acum în prima urnă valorică, în locul echipei pe care au eliminat-o. Este cazul formaţiilor FC Botoşani, Juventus Bucureşti, AFC Hermannstadt şi Unirea Slobozia, considerată deja una dintre revelaţiile actualei ediţii după ce a depăşit Dunărea Călăraşi şi ASA Tg. Mureş, echipe valoroase clasate pe primele locuri în liga secundă.

În aceste condiţii componenţa primei urne pentru tragerea la sorţi a „optimilor de finală” este: FCSB, CSU Craiova, Astra Giurgiu, Viitorul Constanţa, Dinamo Bucureşti, Gaz Metan Mediaş, Politehnica Iaşi, ACS Poli Timişoara, CS Mioveni, CS Afumaţi, FC Botoşani, Juventus Bucureşti, AFC Hermannstadt şi Unirea Slobozia. În urna B au rămas doar două echipe, Chindia Târgovişte şi Universitatea Cluj, care vor primi cu siguranţă un adversar mai puternic din prima urnă. Echipele din a doua urnă valorică vor fi primele extrase la tragerea la sorţi urmând ca restul de 12 echipe rămase în prima urnă valorică să fie grupate între ele, rezultând astăzi cele 8 meciuri din optimile de finală ale Cupei României, programate să se desfăşoare în perioada 28 – 30 noiembrie.

 Adrian Mocioniu: „Aducem noctură mobilă dacă meciul se va televiza!”

Înaintea meciului cu ASA Tg. Mureş Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, era optimist şi se gândea deja la adversara din optimile de finală. Pentru că regulamentul Cupei României impune ca în cazul meciurilor televizate ale echipelor ce trebuie să joace pe teren propriu dar nu au instalaţie de noctură, partida să aibă loc pe un alt stadion unde se poate juca la lumina reflectoarelor, în cazul în care Unirea Slobozia va primi ca adversar o formaţie din prima ligă iar televiziunile îşi vor exprima dorinţa de a prelua meciul atunci trupa lui Enache Costea ar fi obligată să-şi caute un alt stadion.

„Important este să ne calificăm mai departe şi dacă vom avea o echipă de top din Liga Naţională ca adversar vom face tot ce stă în puterea noastră să asigurăm condiţiile obligatorii pe stadionul nostru din Slobozia. Dacă va fi nevoie putem apela şi la o instalaţie noctură mobilă, şi alte cluburi au făcut acest lucru în ediţiile trecute ale Cupei României.”, a spus primarul Mocioniu înaintea meciului cu puştii de la ASA Tg. Mureş. Un meci câştigat fără probleme după patru goluri marcate de atacantul Nelu Bucă (foto) în primele 25 de minute ale meciului încheiat cu scorul de 4 – 0. (Dă click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

 

Related posts