Sport 

FOTBAL ÎN VREME DE CORONAVIRUS: Unirea Slobozia susține încheierea campionatului pe teren

Unirea Slobozia așteaptă decizia Federației Române de Fotbal în ceea ce privește continuarea sau nu a sezonului competițional.

Incertitudinea este cuvântul de ordine în fotbalul românesc răvășit de pandemia de coronavirus. Unirea Slobozia așteaptă cu înfrigurare o decizie.

Federația Română de Fotbal și cluburile din primele trei ligi încearcă să găsească soluțiile agreate de majoritate dar aprobate și de autorități.

Unirea Slobozia este prima în seria a doua din liga a treia, cu trei puncte peste nou-promovata Mostiștea Ulmu.

Angrenată în lupta pentru promovarea în liga 2, echipa fanion a județului Ialomița își dorește ca întreaga competiție să se termine după ce se joacă și ultima etapă din retur.

Unirea Slobozia a susținut varianta să jucăm toate cele 14 jocuri rămase de disputat. Noi nu suntem de acord cu play-off și play-out, cu punctele întregi sau înjumătățite., explică poziția clubului managerul Ilie Lemnaru.

CITEȘTE ȘI: NICOLAE GOIDEA, MANAGER HCM SLOBOZIA: “Este o aberație ce propune Federația Română de Handbal!”

Liderii din cele cinci serii de liga 3 ar putea promova dacă se îngheață campionatului

Echipa susținută financiar de Consiliul Județean Ialomița are ca unic obiectiv promovarea în eșalonul doi și o anulare a sezonului competițional 2019 – 2020 ar fi cel mai negru scenariu.

Dacă nu se mai poate juca, noi credem că potrivit ar fi să promoveze direct formațiile de pe primul loc din cele cinci serii. Ar fi o variantă și promovarea echipelor de pe locurile 2.”, completează Ilie Lemnaru.

Astfel, Liga 2 ar urma să aibă două serii în loc de una, iar în Liga 3 să mai apară încă o serie, cu avantaje economice evidente pentru echipe prin scurtarea distanțelor de deplasare pentru jocuri.

În această variantă în acest sezon nu ar mai retrograda nicio echipă din Liga 3 și ar putea promova și formațiile din Liga 4 în urma barajului.

Situația este incertă, decizia aparține în primul rând Ministerului Sănătății și Guvernului României, nu depinde de ce vrea Unirea Slobozia ori alt club din liga 3, aflat la promovare sau la retrogradare.”, este de părere managerul Unirii Slobozia.

Federația Română de Fotbal a trimis chestionare echipelor de fotbal din liga 3 și în această săptămână va avea loc o video-conferință cu șefii cluburilor pe tema reluării campionatului.

Forul decizional al fotbalului românesc ia în calcul ca la nivelul Ligii 3 să nu se mai joace vreun meci iar liderii celor cinci serii, printre care și Unirea Slobozia, să promoveze în Liga 2.

Related posts