Favorite Sport 

FOTBAL: Unirea Slobozia este la o dublă de baraj distanță de promovarea în Liga 2

Unirea Slobozia poate promova în liga secundă dacă trece de nou-promovata Mostiștea Ulmu. Decizia finală aparține Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

Unirea Slobozia, lider în seria a doua, poate evolua în Liga 2 în sezonul competițional 2020 – 2021.

Răvășit de pandemia de coronavirus, campionatul Ligii a treia poate aduce mult-dorita promovare în Liga 2.

După o discuție cu reprezentanții cluburilor de fotbal din al treilea eșalon fotbalistic Federația Română de Fotbal a ales varianta în care să supere cât mai puține cluburi.

Lovite în plin din punct de vedere financiar, cele mai multe dintre grupările fotbalistice au solicitat înghețarea campionatului, fără echipe retrogradate.

La nivel de promovare FRF a propus o soluție de compromis. Două echipe promovate direct și alte trei în urma unor meciuri de baraj tur-retur.

Unirea Slobozia trebuie să treacă de Mostiștea Ulmu

Conform propunerii FRF, care trebuie aprobată de Comitetul Executiv, din Liga 3 ar promova direct echipele Aerostar Bacău și U. Craiova 1948 SA.

Moldovenii sunt pe primul loc în prima serie din Liga 3, la o distanță de 7 puncte față de ocupanta locului 2.

Oltenii lui Adrian Mititelu conduc detașat seria a patra, cu 13 puncte avans și nu mai pot fi ajunși dacă s-ar disputa meciurile rămase de jucat.

În schimb, pentru seriile 2, 3 și 5, FRF a propus ca echipele promovate să se stabilească între ocupantele primelor două locuri.

Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu, Progresul SPARTAC București – CSM Slatina și ACS Fotbal Comuna Recea – CS Minaur Baia Mare sunt partidele decisive pentru locurile de Liga 2.

Ideea FRF de a stabili meciuri de baraj pentru echipele de pe primele locuri în serii despărțite de maxim 3 puncte nu a fost pe placul tuturor.

În seria a doua, CS Afumați, echipa de pe locul 3, nu este de acord ca pentru un singur punct față de Mostiștea Ulmu să piardă șansa promovării în acest sezon.

Nici Progresul Spartac București nu vrea meci de baraj cu CSM Slatina, echipă pe care o devansează doar grație golaverajului mai bun.

Cei de la Progresul Spartac București sunt convinși că FRF face jocurile pentru CSM Slatina și Minaur Baia Mare.

În schimb, nou-promovata Mostiștea Ulmu a anunțat deja că va juca la Călărași, pe stadionul Dunărea, meciul decisiv împotriva liderului Unirea Slobozia.

Formația de pe primul loc din seria a doua avea înaintea suspendării competiției un avans de trei puncte în fruntea clasamentului.

Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu s-au întâlnit în ultima etapă a turului, atunci când meciul s-a încheiat nedecis, la scorul din primul minut, 0 – 0.

Înaintea consultărilor Federației Române de Fotbal, managerul Ilie Lemnaru anunțase că Unirea Slobozia își dorește promovarea după disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din retur.

O decizie finală va fi luată abia după votul Comitetului Executiv al FRF, for ce poate da peste cap propunerea avansată de Federația Română de Fotbal.

Dacă oficialii aprobă planul, dubla confruntare dintre Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu se va disputa la sfârșitul lunii iulie.

NICOLAE GOIDEA, MANGER HCM SLOBOZIA: „Este o aberație ce propune Federația Română de Handbal!”

 

Related posts