Sport 

FOTBAL, LIGA 3: „Black Saturday” pentru Unirea Slobozia care a piedut la Axiopolis Cernavodă după ce la pauză avea 2 – 0!

ÎNFRÂNGERE. Fotbaliştii lui Enache Costea au făcut cadou trei goluri gazdelor şi au pierdut şansa de a urca pe locul 3 în clasamentul seriei deşi la pauză aveau un avantaj de două goluri, întrerupând astfel o serie de opt meciuri fără înfrângere în campionat şi Cupa României.

Vreme de toamnă urâtă, umezeală plus un teren denivelat şi moale, aceasta a fost atmosfera la meciul dintre Axiopolis Cernavodă şi Unirea Slobozia. Evident obişnuiţi cu „vicisitudinile” propriului teren, fotbaliştii gazdelor au avut o şansă importantă de gol chiar în primele minute dar reluarea cu capul a lui Creţu trece puţin pe lângă poartă. Unirea Slobozia reacţionează perfect şi în minutul 8 Drăguţ îl lansează pe Răduca, acesta preia elegant şi centrează până la Toma care reia cu capul sub transversală.

Gazdele acuză şocul golului primit şi Răduca face ce vrea în bandă cu Gheorghe iar în minutul 12 centrează peste toată apărarea, Toma recentrează în faţa careului mic şi atacantul Bucă şutează dar portarul Puia reuşeşte să scoată de sub transversală. Patru minute mai târziu mingea aruncată de la margine cade în careu, fundaşii se invită să respingă iar Nelu Bucă profită şi deşi era căzut trage cu sete în mingea ce se duce în plasă pe lângă portarul Puia.

Avantajul dublu aduce însă imediat o relaxare prematură şi Axiopolis nu refuză invitaţia de a ataca iar Unirea se baricadează pe două linii în faţa careului respingând mai mereu la întâmplare baloanele venite din cele două benzi. Trage mai întâi Gheorghe peste transversală pentru ca la mijlocul reprizei Mihalache să solicite o lovitură de la 11 metri după ce prăvăleşte intenţionat peste portarul Dumitrescu ieşit să blocheze un balon.

Cu cinci minute înainte de odihnă Răduca anticipează perfect o pasă neglijentă în spate, îi fură mingea unui adversar, îl driblează pe portar dar apoi şutează din cădere în bara laterală iar Unirea Slobozia ratează şansa unui 3 – 0 la pauză care ar fi închis definitiv conturile şi i-ar fi adus cele trei puncte mult râvnite.

Anestezie generală vreme de un sfert de oră în startul reprizei secunde

Pauza n-a fost deloc binevenită pentru oamenii lui Enache, fotbaliştii ieşind prea relaxaţi de la cabine, atitudine ce avea să-i coste scump. Trimis pe teren, Fotescu execută în minutul 50 un corner, portarul Dumitrescu ezită să iasă la centrare şi când o face trece cu pumnii pe sub minge iar aceasta se duce în plasă. Unirea poate reface avantajul de două goluri două minute mai târziu, la un corner respins în faţă mingea ajunge la Năstase care vrea să o trimită în plasă cu un şut de efect însă aceasta se duce la o palmă peste vinclul porţii.

Şi în loc de 3  la 1, imediat se face 2 la 2: apărarea oaspeţilor gafează nepermis pe partea stângă şi acelaşi Fotescu este atent şi ia mingea pentru a-l executa simplu pe Dumitrescu. Unirea se aruncă în atac dar mai întâi Ibrian reia cu capul o centrare venită din corner de la Toma însă portarul Puia este atent şi reţine pentru ca în minutul 70 Nelu Bucă şă şuteze în portar din colţul careului mic.

Cu moralul la pământ după ce a fost egalată nesperat, Unirea Slobozia oferă şi al treilea cadou gazdelor cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, aţi ghicit, pe acelaşi flanc stâng al apărării fundaşul Ghinea este depăşit de Mihalache, pune mâna pe el suficient de clar pentru ca arbitrul să indice punctul cu var. Execută plasat Fotescu şi mingea se duce lângă bară, imposibil de apărat de Dumitrescu.

Finalul de partidă s-a jucat doar la poarta formaţiei Axiopolis dar centrările venite una după alta au fost fără adresă şi uşor de reţinut de portar ori de respins de linia de fundaşi iar gazdele rezistă până la final şi câştigă un meci ce îi duce pe primul loc în clasament în timp ce Unirea Slobozia cade pe locul 6, la şase puncte de prima poziţie. (Vezi aici www.infoialomita.ro galerie foto de la meci!)

AXIOPOLIS Cernavodă: Puia, Zaharia, Andreescu, Gheorghe, Husein, Lolot, Creţu, Mihalache, Beşleagă, Vieru, Abibula. Au mai jucat: Fotescu, Hristu, Ravoiu. Antrenor: Ionel Melenco.

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Ene, Ghinea, Soare, Drăguţ, Ibrian, Adăscăliţei, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Apostol, Topor, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts